Kinevezték a Honvédkórház új főigazgatóját

2010.12.22. 15:38
Schandl László, az afganisztáni magyar katonaorvosi kontingens első parancsnoka lett az ÁEK új vezetője. Az eddigi megbízott főigazgató Grósz Andor továbbra is katonai főigazgató-helyettes marad.
D NOE20030304027

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdai hatállyal Schandl Lászlót bízta meg a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) főigazgatói teendőinek ellátásával. A minisztérium közleménye szerint az új főigazgató emellett eredeti beosztását, a Járóbeteg Szakrendelő Intézet igazgatói posztját is megtartja.

Az eddig a kórház megbízott főigazgatójaként dolgozó Grósz Andor pedig továbbra is katonai főigazgató-helyettes marad.

A Népszava szerdai számában írt arról, hogy Schandl László, az afganisztáni magyar katonaorvosi kontingens első parancsnoka lehet az ÁEK új vezetője.

Hende Csaba nem sokkal hivatalba lépése után június elsejei hatállyal menesztette az ÁEK akkori vezetőjét, Szilvásy Istvánt, az egykori titokminiszter Szilvásy György testvérét.

Szakmai berkekben - mint az atv.hu írta - állítólag régóta az a pletyka terjedt, hogy az új vezető az a Bedros Róbert lehet, akit az első Orbán-kormány idején neveztek ki a BM-kórház igazgatójává. Az atv.hu viszont több forrásból úgy értesült: "nem ő Hende Csaba favoritja. A rossz nyelvek szerint a honvédelmi miniszter háziorvosát szeretné az ÁEK élén látni".

Az atv.hu szerint Grószt eddig az védte, hogy Hendének más jelöltje van a posztra, ám a miniszter állítólag azt gondolja, a megbízott főigazgató révén látott napvilágot nemrégiben az az utólag a HM által cáfolt hír, hogy kitették volna a kórházból Horn Gyulát, akinek az ágyát Orbán Viktor védte meg.

Szerdán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Hende Csaba kifejtette, hogy az a felvetés, hogy ő a háziorvosát szeretné kinevezni a honvédkórház élére "teljesen hírlapi kacsa".