Orbán rontott, Gyurcsány javított

2010.12.22. 09:12 Módosítva: 2010.12.22. 10:04
A Szonda Ipsos felmérése szerint a vezető fideszes politikusok népszerűsége öt százalékpontot esett, sok szocialistáé pedig nőtt. Az aktív politikusok közül továbbra is Orbán az első és Gyurcsány az utolsó.

A népszerűségükből a legtöbbet veszítő politikusok listáját Martonyi János külügyminiszter vezeti hat pontos visszaeséssel, őt Orbán Viktor, Navracsics Tibor igazságügy-, és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter követi 5 százalékos csökkenéssel. Schmitt Pál, Tarlós István, Pokorni Zoltán és Varga Mihály 4-4 pontot veszített – írja a Népszabadság.

A népszerűségükből ellenzéki politikusok is veszítettek, Schiffer András LMP-frakcióvezető és Mesterházy Attila szocialista pártelnök egyaránt 2-2 pontot. Ugyanennyivel csökkent Semjén Zsolt KDNP elnök és "általánosságügyi kormányfőhelyettes" (© Népszabadság) tetszési indexe.

Az egyszázalékosok között a házelnök Kövér László, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, Szili Katalin, Vona Gábor Jobbik-elnök, Lendvai Ildikó és Dávid Ibolya is. Bajnai Gordon volt kormányfő és Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő megítélése nem változott.

Nőtt viszont Szekeres Imre (+1%), és Gyurcsány Ferenc (+3%) népszerűsége. Gyurcsánynak ez is kevés volt, hogy elmozduljon a lista végéről, 21 százalékos indexét Orbán több mint duplaannyival (47) veri.