Mától lehet tűzijátékot venni

2010.12.28. 18:51 Módosítva: 2010.12.28. 19:55
Felhasználni csak december 31-én este hat és reggel hat között lehet, különben illegális.

December 28-tól ismét lehet szilveszteri tűzijátékot vásárolni. A termékeket három napon át lehet megvenni a nagyobb áruházak parkolóiban kijelölt konténerekben. Felhasználni viszont csak 12 órán keresztül lehet: az elmúlt évekhez hasonlóan december 31-én este hat óra és másnap reggel hat óra között.

A fel nem használt termékeket öt napon belül le kell adni valamelyik forgalmazónál, ám erre az elmúlt években alig volt példa.

A petárdázás idén is tilos, ennek ellenére pénzügyőrség az elmúlt néhány napban is már petárdák tízezreit foglalta le különböző piacokon. Akit mégis petárdázáson kapnak, az akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat. Tavaly a rendőrség csaknem négymillió forintnyi büntetést szabott ki ilyen esetekben.

A robbanószerkezetek évente 8-10 súlyos balesetet okoznak, így a mentők idén is megerősített készültséggel várják az év utolsó éjszakáját. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint azonban ez csak a jéghegy csúcsa, ennél jóval több apró baleset történik, ahova a mentőket nem riasztják, de a sérült a baleseti ambulancián köt ki.