A KDNP perli a Fideszt Sümegen

2010.09.09. 17:37
Önálló listát indított Sümegen a Fidesz és a KDNP, a kormánypárt jelöltjei mégis közös indulóként tüntették fel magukat a kopogtató cédulák gyűjtésekor – állította Nagy László, a kereszténydemokrata párt sümegi szervezetének elnöke az indexveszprém.hu-nak.

Nagy László az Indexveszprém.hu kérdésére elmondta, Harrach Péter, a KDNP alelnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a két párt állíthat külön listát. Ennek értelmében jártak el Sümegen is, ahol a KDNP önálló jelölteket indított az október 3-i önkormányzati választásokra. Ezt több fideszes jelölt figyelmen kívül hagyva magát közös jelöltként feltüntetve gyűjtötte a kopogtató cédulákat – mondta Nagy László.

A KDNP sümegi elnöke kérelmet nyújtott be a helyi választási bizottsághoz, hogy a nevezett jelölteket tiltsa el a párt logojának használatától, mert az véleménye szerint megtéveszti a választókat. A bizottság a kérelmet elutasította, az ügyben a KDNP fellebbezése után Veszprém Megyei Bíróság pénteken délelőtt hoz ítéletet.

Dr. Bősze Ferenc, a KDNP sümegi szervezetének jogi képviselője elmondta, az ítélettől függetlenül példátlan, hogy akad olyan település, ahol a kereszténydemokraták „nem kívánnak bokréták lenni a Fidesz kalapján”. Az ügyvéd elmondta, a történethez tartozik, hogy Lasztovicza Jenő – a Veszprém Megyei Közgyűlés fideszes elnöke és a régióban a jelöltállításért felelős személy – korábban kérte Nagy László törlését a KDNP listájáról, mivel megítélése szerint ő jogosult a KDNP nevében jelöltet állítani. Kérelmét a választási bizottság elutasította.

Érthető, hogy a történtek után feszült a viszony a felek között. Nagy László tájékoztatása szerint Lasztovicza Jenő többször indulatosan beszélt vele telefonon keresztül. Az egyik ilyen esetnél dr. Bősze Ferenc is jelen volt. Az ügyvéd a beszélgetést követően levelet írt a megyei elnöknek, mivel szerinte őt és Nagy Lászlót is fenyegetés érte.

Dr. Bősze Ferenc Lasztovicza Jenőnek írt levelét itt olvashatja.

Lasztovicza Jenő hivatalos úton tartózkodik, a Veszprém Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint legközelebb kedden lesz elérhető.