Örs, Stella
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Az esztergomi Fidesz megfellebbezte a választási eredményt

2010.10.06. 17:11
A Fidesz esztergomi szervezete szerint választási csalás segítette hatalomra a függetlenként induló Tétényi Évát. A valamennyi ellenzéki párt által támogatott Tétényi az önkormányzati választáson legyőzte a tíz éve polgármester fideszes Meggyes Tamást. A helyi Fidesz szerint "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban".

A Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a vasárnapi választások eredményét. Beadványukban leszögezik, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - tájékoztatta Péntek Péter, a területi választási bizottság vezetője szerdán az MTI-t.

Meggyes Tamástól, a várost tíz éve vezető fideszes polgármestertől vasárnap a választók megvonták a bizalmat. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adtak le a legtöbb voksot Esztergomban, összesen csaknem 13 ezer ember szavazott.

Tétényi Éva polgármesterré választása mellett az összes ellenzéki politikai erő, a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.

Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz kilenc képviselője közül egyedül Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén megválasztottak, és szerepel az aláírók között Petróczy Gyula független képviselő is.

A beadvány rámutat: a választás hajnalán Meggyes Tamást rágalmazó szórólapok jelentek meg. "Ez folytatólagosan elkövetett választási csalás, amely mögött azok a vállalkozók, üzleti körök állnak, akik az elmúlt három évben terrorcselekményeket követtek el Meggyes Tamás ellen" - írják.

A Fidesz helyi képviselői állítják továbbá, hogy Tétényi Éva kampányának érdekében juttattak el magánéleti fotókat a sajtóhoz a volt alpolgármesterről. Ismert, hogy a politikust volt feleségével intim helyzetben ábrázoló fotók kerültek fel a világhálóra, ezeket állítása szerint laptopjáról lopták el.

"A választások eredményét elfogadjuk, ugyanakkor fenntartjuk, hogy ezt az eredményt választási csalással érték el, bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - jelentették ki az aláírók.