Olivér
5 °C
8 °C

Az esztergomi Fidesz megfellebbezte a választási eredményt

2010.10.06. 17:11
A Fidesz esztergomi szervezete szerint választási csalás segítette hatalomra a függetlenként induló Tétényi Évát. A valamennyi ellenzéki párt által támogatott Tétényi az önkormányzati választáson legyőzte a tíz éve polgármester fideszes Meggyes Tamást. A helyi Fidesz szerint "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban".

A Fidesz esztergomi szervezete választási csalásra hivatkozva megfellebbezte a vasárnapi választások eredményét. Beadványukban leszögezik, hogy "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - tájékoztatta Péntek Péter, a területi választási bizottság vezetője szerdán az MTI-t.

Meggyes Tamástól, a várost tíz éve vezető fideszes polgármestertől vasárnap a választók megvonták a bizalmat. A szavazatok kétharmadát a függetlenként induló Tétényi Éva kapta meg úgy, hogy a szabad választások óta polgármesterre most adtak le a legtöbb voksot Esztergomban, összesen csaknem 13 ezer ember szavazott.

Tétényi Éva polgármesterré választása mellett az összes ellenzéki politikai erő, a Jobbik, az LMP, az MDF, az MSZP és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is összefogott.

Az MTI birtokába került dokumentumot a Fidesz kilenc képviselője közül egyedül Meggyes Tamás nem írta alá, akit az egyik körzetben szintén megválasztottak, és szerepel az aláírók között Petróczy Gyula független képviselő is.

A beadvány rámutat: a választás hajnalán Meggyes Tamást rágalmazó szórólapok jelentek meg. "Ez folytatólagosan elkövetett választási csalás, amely mögött azok a vállalkozók, üzleti körök állnak, akik az elmúlt három évben terrorcselekményeket követtek el Meggyes Tamás ellen" - írják.

A Fidesz helyi képviselői állítják továbbá, hogy Tétényi Éva kampányának érdekében juttattak el magánéleti fotókat a sajtóhoz a volt alpolgármesterről. Ismert, hogy a politikust volt feleségével intim helyzetben ábrázoló fotók kerültek fel a világhálóra, ezeket állítása szerint laptopjáról lopták el.

"A választások eredményét elfogadjuk, ugyanakkor fenntartjuk, hogy ezt az eredményt választási csalással érték el, bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban" - jelentették ki az aláírók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?