Két milliót adott a Fidesznek, mégsem lesz képviselő

2010.10.01. 14:23 Módosítva: 2010.10.01. 14:24
Egy VII. kerületi vállalkozó állítja, Deutsch Tamástól kapott ígéretet arra, hogy önkormányzati képviselő lehet a kerületben, miután két millió forinttal támogatta a helyi Fidesz-iroda működését. A vállalkozó és társai mégsem kaptak jelöltséget, helyettük máshonnan verbuvált csapattal töltötték fel a testületi helyek megszerzésére esélyes keretet. A Hírszerző szerint a kiszorítottak levélbe panaszolták el az őket ért igazságtalanságot a Fidesz országos vezetőinek.

Levélben fordult Kövér Lászlóhoz, a Fidesz Országos Választmányának elnökéhez, Kubatov Gábor pártigazgatóhoz, valamint Pesti Imre regionális igazgatóhoz egy VII. kerületi Fidesz-tag – írta pénteki cikkében a Hírszerző. A lap szerint több erzsébetvárosi fideszes állítja, ígéretük volt a képviselőjelöltségre, jelentős összeget áldoztak a pártra, mégis félreállították őket.

A Hírszerző információja szerint az országgyűlési választás megnyerése után lángolt fel újra a kerületi Fidesz-csoporton belüli harc. A VII. kerületben ugyanis évek óta megy a kiszorítósdi, augusztusban viszont az elmúlt éveket a helyi Fideszben végigdolgozó politikusoknak kellett szembesülnie azzal, hogy októbertől egyikük sem lesz tagja a kerületi képviselő-testületnek.  A VII. kerületi polgármesterségért hajtó Garabits Károly is ekkor tudta meg, hogy nem ő a helyi Fidesz polgármester-jelöltje, hanem egy nem kerületi politikus, Vattamány Zsolt.

Ekkor fordult a helyi Fidesz egyik tagja, Kiss Róbert László előbb Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnökhöz, valamint (miután a hozzá írott levélre Kubatov Gábor pártigazgató válaszolt) Kövér Lászlóhoz, Kubatovhoz, illetve Pesti Imre regionális igazgatóhoz, továbbá a helyi Fidesz-szervezet tagjaihoz az ügyben.

A Hírszerző birtokába került levél, amelyhez információink szerint csatlakozott több tucat helyi fideszes, azt állítja, hogy a kiszorítottak egyike, Udud Tamás az elmúlt években kétmillió forinttal járult hozzá a helyi Fidesz-iroda fenntartásához, és Deutsch Tamás személyesen ígérte meg neki, hogy képviselőjelölt lesz.

A lap forrásai szerint a finanszírozási gondokkal küzdő Fidesz-szervezet elnöke, Deutsch Garabits Károlyon keresztül kereste meg Ududot, és valóban azt ígérte neki, hogy ha segít finanszírozni a helyi pártiroda rezsiköltségét, a következő ciklusban képviselő-jelölt lehet. Udud Tamás megerősítette a levélben foglaltakat, de bővebben nem kívánt nyilatkozni a történtekről. Deutsch Tamás egyelőre nem reagált a cikk állításaira.