Kétszáz ajánlószelvényt akartak eladni az LMP-nek

2010.08.31. 22:42

Kétszáz kitöltetlen, borítékban lévő ajánlószelvényt akart eladni egy férfi az LMP X. kerületi polgármesterjelöltjének, mondta el Jávor Benedek.

A főpolgármester-jelölt közölte, hogy polgármesterjelöltjük, Tóth Balázs ezt követően feljelentést tett választási rend megsértése miatt a kerületi rendőrkapitányságon.

Tóth Balázst később a férfi visszahívta, ezután polgármesterjelöltjük a rendőrséggel egyeztetve, megbeszélt vele egy találkozót, ahol már a rendőrök is jelen voltak. A reménybeli eladót elfogták, de nem találtak nála ajánlószelvényeket. Jávor Benedek úgy tudja, hogy a férfinél ezután házkutatást tartottak.

A főpolgármester-jelölt elmondta: két hete folyamatosan provokálják őket ismeretlenek. Leszögezte: a mostanihoz hasonlóan a jövőben is minden választási csalásra felbujtó esetben azonnal a rendőrséghez fognak fordulni.

A tavasszal a parlamentbe jutott LMP rosszul áll az ajánlószelvények gyűjtésével. Mint hétfőn megírtuk, nemcsak a főpolgármester-jelöltjük, hanem a kerületi polgármesteri posztokért indulók is messze elmaradnak a szükséges mennyiségtől. Négy nappal a határidő lejárta előtt Jávor Benedek csapata a szükséges mennyiség felét szedte össze, és hozzá hasonló eredményeket tudnak felmutatni a többiek is.

Az MTI más forrásból úgy tudja, hogy a férfi először 2.000 forintot akart kérni az ajánlószelvények darabjáért, majd később 1.000 forintért is hajlandó lett volna odaadni azokat. Az eladó azt állította legálisan, ismerőseitől jutott hozzá a szelvényekhez.