Lemondott az isaszegi jegyző Gyomaendrődön

2010.11.17. 22:39
Önkormányzati képviselővé választották a Békés megyei Gyomaendrődön, de már jegyző a Pest megyei Isaszegen Busai György. A két tisztség összeférhetetlen, ezért Busainak – aki polgármesterjelölt is volt – választania kell. Isaszeget választotta, egy hónapig betöltött képviselői helyére időközi választást írnak ki.

Hamarosan időközi önkormányzati képviselő-választást kell kiírni Gyomaendrődön, mivel Busai György, a 2. számú választókörzet képviselője november 12-én lemondott mandátumáról – írja a beol.hu Békés megyei online hírportál.

A lap emlékeztet: Busai György az októberi önkormányzati választásokon független polgármester-jelöltként és önkormányzati képviselő-jelöltként is ringbe szállt. Polgármesternek nem választották meg (a voksok 24,42 százalékát kapta), képviselőnek viszont igen. Jelenleg Isaszeg jegyzőjeként is dolgozik, így a köztisztviselői összeférhetetlenség miatt az egyik tisztségről le kell mondania.

Busai György továbbra is jegyző kíván maradni, ezért a képviselőségről mondott le, olvasható a lapban. Mindez azt jelenti, hogy Busai György nagyjából egy hónapig volt a gyomaendrődi önkormányzat tagja. A lemondás bejelentésétől számított 30 napon belül ki kell írni az időközi választást, ami a kiírástól számított négy hónapon belül meg is kell tartani.  • Hírek
  • Bankszámla