Jolán
2 °C
4 °C

Megegyezés születhet Tarlós és Horváth Csaba között

2010.10.12. 06:41
Megegyezés születhet a második politikai egyeztetésen Tarlós István főpolgármester és Horváth Csaba, az MSZP leendő fővárosi frakcióvezetője között ma délelőtt.

Molnár Zsolt kampányfőnök az MTI-nek elmondta: reményeik szerint a fővárosban mandátumarányos, az ellenzéket figyelembe vevő megegyezés születik, és mihamarabb megkezdődhet a közgyűlési munka.

Szerinte a fővárosi példa pozitív azokhoz a több kerületben tapasztalható helyzethez képest, amelyekben vagy teljesen ki akarják zárni a szocialista képviselőket az önkormányzatból, vagy a választási eredménynél lényegesen szerényebb képviseletet akarnak nekik biztosítani.

Az első politikai egyeztetés múlt szerdán volt a fővárosi MSZP és Tarlós István, illetve György István főpolgármester-helyettes között.

Az október 3-i választáson Tarlós István a szavazatok 53,37 százalékát szerezte meg, Horváth Csaba pedig 29,47 százalékot kapott. A főpolgármesterrel együtt 34 fős testületben tizenhét képviselője lesz a Fidesz-KDNP-nek, tíz az MSZP-nek, három a Jobbiknak, és három az LMP-nek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?