Meghalt Szalonna polgármestere

2010.10.12. 10:17 Módosítva: 2010.10.12. 13:38

Meghalt Hankó Gyula, Szalonna független polgármestere, ezért időközi választást kell tartani a Borsod megyei településen.

Kovács János, a megyei választási iroda vezetője azt mondta: időközi választáskor új jelöltek kerülnek a szavazólapra. A választás időpontjáról a helyi választási bizottság dönt majd.

Hankó Gyula független polgármester vasárnap hunyt el, csütörtökön helyezik végső nyugalomra.

Szombaton Martfű független polgármestere, Bakonyi Péter hunyt el nem sokkal azután, hogy hasnyálmirigy-gyulladás miatt kórházba került. Harmincöt éves volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település képviselőtestülete kedden polgármester nélkül alakult meg. Ezt az tette lehetővé, hogy Bakonyi Péter még a halála előtt összehívta a mandátumot szerző képviselőket. A polgármester megnevezte az alpolgármestert is, így ez a tisztség is betölthető lett, mondta Balogh Edit címzetes főjegyző.

Rágyanszky István korelnök bejelentette: a város saját halottjának tekinti  Bakonyi Pétert, és egy éven belül díszsírhelyet állíttat neki a helyi temetőben. Közéleti munkája elismeréseként posztumusz Martfű Városért díjat adományoztak neki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport