Rendőrök igazoltatták az MSZP szóvivőjét

2010.10.02. 15:58 Módosítva: 2010.10.02. 19:57
Egy sajtótájékoztató után rendőrök igazoltatták Török Zsoltot, az MSZP szóvivőjét. Állítása szerint azt mondták, bejelentést kaptak, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épülete előtt valamilyen esemény zajlik, az igazoltatás után távoztak.

Rendőrök igazoltatták az MSZP szóvivőjét szombaton délben, amikor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épülete előtt sajtótájékoztatót tartott. A párt bejelentette, hogy lezárult a Facebookon indított pályázatuk, amellyel megfelelő nevet kerestek a kormánynak, a több mint négyszáz javaslat közül a Nemzeti Átverés Kormányát választották ki.

Amint vége lett a sajtótájékoztatónak, a párt szóvivőjéhez három rendőr lépett oda. Azt mondták, hogy bejelentést kaptak, hogy ott valamilyen esemény zajlik és arra kérték, hogy igazolja magát. Török Zsolt azt mondta, hogy együttműködött az egyenruhásokkal, elmondta, hogy sajtótájékoztatót tart és megmutatta igazolványát is. A rendőrök ezután elmentek.

Török Zsolt szerint nagy valószínűséggel a Miniszterelnökségről érkezett a "megfélemlítést szolgáló utasítás".

A BRFK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint az ötödik kerületi rendőrkapitányságra érkezett bejelentés miatt érkeztek a járörök a helyszínre. A bejelentő azt állította, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parkolójában demonstráció zajlik. Miután a Török Zsolt bemutatkozott és megmutatta sajtós igazolványát, valamint megállapították, hogy a helyszínen nem demonstráció, hanem sajtótájékoztató zajlott, ami nem tartozik a Gyülekezési Törvény hatálya alá, így nem bejelentés köteles, a járőrök elhagyták a helyszínt.

Szanyi Tibor kampányfőnök, Kormos Kata és Török Zsolt szóvivők sajtótájékoztatójának a hátterében öt papírmasé figura állt: Orbán Viktort Jokerként, Semjén Zsolt Supermanként, Hoffmann Rózsát Lara Croftként, Navracsics Tibort Robin Hoodként, Kövér Lászlót pedig Hulkként ábrázolták az életnagyságú papírfigurák.