Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Unokája mellett vették őrizetbe a plakátletépő nagymamát

2010.09.29. 20:20 Módosítva: 2011.04.06. 15:47
Az unokája mellett vettek őrizetbe a rendőrök egy nagymamát a Fejér megyei Etyeken. Az asszonyt tetten érték a rendőrök, amint egy választási plakátot tépett le. A család szerint a rendőrségtől sokáig nem kaptak információt az asszonyról a hatóság azonban cáfolja ezt. A 61 éves nő ellen gyorsított eljárást indít a rendőrség. Az asszony egy arra járó ismerősére bízta unokáját.

Az eset szerdán délben történt, a család azt állítja, hogy egészen addig nem kaptak tájékoztatást a nagymamáról, amíg a bicskei kapitányságra be nem mentek délután négy órakor. Ott azt mondták Székesfehérvárra vitték.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: bejelentést kapott a rendőrség, hogy kedd estétől szerda reggelig 130 plakátot téptek le a közterületről ismeretlenek. Erre a bejelentésre mentek ki helyszíni szemlére a rendőrök, amikor észrevették, hogy az asszony letépi a plakátot.

A nő lehetőséget kapott, hogy elhelyezze ismerősnél a gyereket, és az előállítása után a fiát telefonon értesítették, igaz, hogy utána senkinek sem adtak információt addig, míg a bicskei kapitányságra be nem ment egy hozzátartozó - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idős asszony fia cáfolja, hogy telefonon értesítették. Van ugyan egy testvére, de külföldön él, így csak őt hívhatták volna - mondta. Arra a kérdésre, hogy mikor engedik szabadon az idős asszonyt R. Szabó Ágnes azt válaszolta, perceken belül.

A szóvivőtől megtudtuk: a 61 éves asszonyt csak egy plakát letépésével vádolják, ám rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt indul gyorsított eljárás ellene. Ilyen esetben a legnagyobb kiszabható büntetés 150 ezer forint pénzbírság, vagy 30 nap elzárás, de az okozott kárt biztos meg kell fizetnie.