2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

A Pécsi Dohánygyár tiltakozik az MDF kampányplakátja ellen

2010.04.05. 17:22 Módosítva: 2010.04.05. 17:22
A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Demokrata Fórum egyik új kampányplakátja olyan cigarettadobozokat ábrázol, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak a dohánygyár által gyártott és forgalmazott egyes termékekre, és így beazonosíthatóvá teszik azokat.

A Dávid Ibolya pártelnöknek címzett, és az MTI-hez hétfőn eljuttatott levélben a kft. leszögezi, hogy nem járult hozzá az általa használt védjegyek, védjegy- illetve csomagolási elemek felhasználásához.

cigi

Sajnálatosnak tartja továbbá, hogy sem a párt, sem a kampányt készítő kommunikációs ügynökség nem kereste meg a dohánygyárat ez ügyben. A Pécsi Dohánygyár arra kéri az MDF-et, hogy kampánya során ne használja a hivatkozott elemeket, és hívja fel erre a kampányt készítő kommunikációs ügynökség figyelmét is, tekintettel a további felhasználás lehetséges jogi következményeire.

Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke annyit közölt: "az MDF kampányát jogászok is segítik, akik engedélyezték ezt a kampányt. Véleményem szerint a plakáton szereplő cigaretták és pártok között kizárólag egyetlen hasonlóság van: mindegyik tele van tömve dohánnyal".