A Fidesz megsemmisíti a felesleges ajánlószelvényeket

2010.03.14. 13:02 Módosítva: 2010.03.14. 13:29

A Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket, közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap, reagálva az MDF-nek arra a kérdésére, hogy mi a sorsa a Fidesz kétmillió ajánlószelvényének.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz összegyűjtött kétmillió ajánlószelvényének sorsával kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket.

Szijjártó Péter azt mondta: a választójogi előírásoknak megfelelően a párt a jelöltek által a helyi választási bizottságoknak le nem adott ajánlószelvényeket a törvényes határidőig megsemmisíti.

"Herényi Károly kérdéseire a Fidesz nem válaszolt" - közölte az MDF sajtósa az Indexszel. "Herényi Károly kérdései nem arra vonatkoztak, hogy a Fidesz megsemmisíti-e az összegyűjtött ajánlószelvényeket, sőt ezt a kérdést fel sem tette. Herényi Károly kérdései a választási bizottságoknak le nem adott ajánlószelvényekkel kapcsolatosak, valamint azzal: milyen elv szerint szelektál a választók között, milyen alapon különbözteti meg őket, egyikükét leadva, érvényre jutattva választói akaratot, más esetben nem" - fogalmazott Trencséni Dávid.

A Fidesz kedden jelentette be, hogy jelöltjei összegyűjtötték a célként kitűzött kétmillió ajánlószelvényt.

A kis pártok - így az MDF is - korábban keményen bírálták a Fidesz-KDNP ajánlószelvény-gyűjtési stratégiáját, mondván a nagy pártok learatják előlük a szelvényeket, így a kevés aktivistával bíró pártok sokkal nehezebben tudják összegyűjteni a jelöltállításhoz szükséges 750 ajánlócédulát.