A gárda-szóvivőt jelölné rendvédelmi miniszternek a Jobbik

2010.03.12. 14:14
Volner János a Magyar Gárda sajtószóvivője a Jobbik rendvédelmi miniszter-jelöltje. Volner egyik legfontosabb feladatának, a "cigánybűnözéssel" szembeni harc felvételét tartja.

A Jobbik a kampányidőszak alatt folyamatosan mutatja be miniszterjelöltjeit. Korábban Gyenes Gézát, a Magyar Orvosi Kamara korábbi főtitkárát és Pősze Lajost nevezték meg. Előbbi a párt egészségügyi miniszter-jelöltje, utóbbi pedig kancelláriaminiszter-jelölt.

Volner János volt rendőr, 2007-ben lett a Magyar Gárda tagja. Jelenleg a Jobbik rendvédelmi kabinetjének vezetője.

Volner János egyik legfontosabb feladatának, a "cigánybűnözéssel" szembeni harc felvételét nevezte. Mint mondta: a "cigánybűnözés" ellen a csendőrség felállítását tervezik, mint hatékony megoldást, ettől várják a települések közbiztonságának javulását. Szerinte a jelenleg 40 ezer fős rendőrséget úgy kell átalakítani, hogy az állományban minden adminisztrátorra és parancsnokra nyolc közterületi és gyakorlati munkát végző rendőr jusson. Volner szerint jelenleg 3 ezer fős létszámhiány van a rendőrségnél és 10 ezer vezető van, akiket szerinte egyszerűen el kell bocsátani az állományból. Helyettük új, fiatal, jól képzett rendőröket kell felvenni.

Mint Volner János számításai szerint a korrupció jelenleg közvetlenül 400-500 milliárd forint kárt okoz, a közvetett károkozás pedig ennél is nagyobb.