A XVIII. kerületi Fidesz kitenné a 18-as karikát

2010.03.02. 15:59
A Fidesz XVIII. kerületi képviselőcsoportja vizsgálná az önkormányzatnak a Political Capital elemzőcéggel között szerződéseit, és létrehozza a "sötét ügyek hivatalát" - közölte Lévai István Zoltán, a párt kerületi frakcióvezetője.

Lévai István Zoltán a Magyar Nemzetben kedden megjelentekre hivatkozva elmondta: egyebek mellett arra akarnak választ kapni, hogy pontosan milyen feladatok elvégzésére kapott százmillió forintos nagyságrendű megbízásokat a szocialista vezetésű XVIII. kerületi önkormányzattól valamint annak cégeitől a Political Capital és a holdudvarához tartozó cégcsoport, illetve hogyan működhetett "kupleráj" egy önkormányzati tulajdonban lévő intézményben.

Mint fogalmazott, a XVIII. kerület határában "lassan tényleg be kell karikázni a táblán a 18-ast", miután a városrész a "gyanús üzelmek, mutyiban kijátszott munkák, eltitkolt szerződések, lakásmaffiák, kormányközeli cégek által uralt sötét birodalom lett".

Lévai István Zoltán beszámolt arról, hogy tavaly decemberben a helyi Fidesz-frakció képviselői több mint negyven, az önkormányzat által megkötött tanácsadói és megbízási szerződést kértek ki a közérdekű adatok nyilvánosságára hivatkozva, majd miután egyet sem kaptak meg, bírósághoz fordultak, jelenleg annak döntésére várnak.

A fideszes politikus közölte, véleménye szerint a Political Capital elemzőcéggel kötött szerződések a vállalat "szervezett támogatásának" célját szolgálták, mivel kétséges, hogy a például településmarketinggel kapcsolatos, illetve a napi kommunikációs tanácsok komolyan segítették volna az önkormányzat munkáját.

Lévai István Zoltán idézte a keddi Magyar Nemzetben megjelent írást, amely szerint a Political Capital, a Capital Research és a Front Page Media alig több mint két év alatt százmilliós értékű megbízásokat kapott a szocialista vezetésű XVIII. kerülettől és az önkormányzat cégeitől.

A "sötét ügyek hivatalának" létrehozását a fideszes politikus szerint az is indokolja, hogy korábban bebizonyosodott: nyilvános ház működött a kerületi sportklub egyik ingatlanában, illetve hogy a kerületben "a polgármesteri hivatal asszisztálásával" lakáspanama-ügy alakult ki.

Mint mondta, a hivatal felállításával a céljuk annak kimondása, hogy elég volt az elmúlt évek "rablógazdálkodásából", illetve hogy tisztázzák, ki a felelős az említett ügyekben.