Autósüldözésbe keveredhetett egy fideszes képviselőjelölt

2010.03.24. 14:13
Iszkaszentgyörgy egyik zsákutcájában mára virradóra három autó karambolozott, az egyiket a megyei közgyűlés fideszes alelnöke, Törő Gábor vezette. A képviselőjelölt szerinte eltévedt és ezért koccant, más információk szerint a jövedelmi viszonyait firtató szórólap terjesztőit vette üldözőbe.

Három autó ütközött szerdára virradóra Iszkaszentgyörgyön, személyi sérülés nem történt. A karambol részese volt Törő Gábor megyei közgyűlési alelnök, a Fejér megyei 5-ös választókerületének fideszes jelöltje. Törő a helyszínen lemondott mentelmi jogáról. A baleset valamennyi részese megfújta az alkoholszondát, az egyiküknél sem mutatott pozitív értéket.

A megyei rendőr-főkapitányság jelenleg a baleset körülményeit vizsgálja. A távirati iroda úgy értesült, hogy az országgyűlési képviselőjelölt kocsijával egy másik autó nyomába eredt, az abban ülők ugyanis őt kritizáló szórólapokat terjesztettek. Egy kanyarban összeütközött a két kocsi, majd beléjük futott egy harmadik.

Az értesüléseket az atv.hu-nak a közeli Bodajk falu polgármestere, Oszlánszki Zsolt is megerősítette, aki egy, a hivatalukba befutó éjszakai segélyhívásból értesült az eseményekről. A polgármester szerint egy nő kért segítséget azzal, hogy üldözik az autójukat. A szórólapozásból élő, nem pártaktivista házaspár Törő jövedelmi viszonyainak ellentmondásait taglaló szórólapot osztogatott Bodajkon.

Törő Gábor az ATV-nek nyilatkozva úgy idézte fel a történteket, hogy kocsijával eltévedt, és koccant egy másik autóval. Arra, hogy mindez egy zsákutcában történt, nem emlékezett.

Törő: A szocialisták aljas hazudozók

Törő Gábor délutáni közleményében magát jogkövetőnek, az iszkaszentgyörgyi koccanásos balesetet pedig közlekedésrendészeti kérdésnek nevezi, melynek körülményeit a hatóságnak kell kivizsgálnia.

"Ennél sokkal súlyosabb kérdés az MSZP minden eddiginél gátlástalanabb mocskolódó kampánya. Gyalázkodásban, hazudozásban, politikai ellenfelei lejáratásában az MSZP most már nem ismer határt. Ez tűrhetetlen, a korrupciós ügyeikbe belebukott szocialistáknak azonnal be kell fejezniük aljas hazudozásaikat" – áll Törő Gábor országgyűlési képviselőjelölt közleményében.