Az MSZP jogosan vette szájára Warvasovszky nevét

2010.05.03. 17:57 Módosítva: 2010.05.03. 18:02
Jogerősen elutasította Székesfehérvár volt szocialista polgármestere, Warvasovszky Tihamér beadványát a Területi Választási Bizottság. Az MSZP-ből néhány hónapja kiszállt polgármester azt kifogásolta, hogy a helyi MSZP választási reklámjában megemlítette az ő nevét is.
Warvasovszky Tihamér
Warvasovszky Tihamér

6:0 arányban utasította el Warvasovszky Tihamér beadványát a választási bizottság. Az MSZP-s színekben megválasztott székesfehérvári polgármester azt kérte a bizottságtól, hogy állapítsa meg, jogszerűtlenül használta fel nevét a helyi MSZP az egyik kampányreklámban.

Knizse Gyula az MSZP-s jelölt a jogerőre emelkedett döntésről adott tájékoztatása szerint Warvasovszky Tihamér először azt sérelmezte, hogy a reklámban róla az a szöveg hangozhatott el, hogy Warvasovszky korábbi konszenzusos politikáját kívánja folytatni. A polgármester később a panasza miatt kiadott MSZP-s reagálást is bepanaszolta. Knizse szerint a reagálásban csak utalni akart arra, hogy örült volna annak, ha az utolsó pillanatban Warvasovszky Tihamér is „a demokratikus egyensúly megteremtése érdekében” a baloldal mellé teszi le a voksát.

Knizse ezzel lezártnak tekinti az ügyet, de azt szükségesnek tartja leszögezni, hogy „már belátja, nem kellett volna abban bíznia – még a választási kampány hajrájában sem –, hogy Warvasovszky Tihamérban győz a lelkiismeret, és a végső voksoláskor a polgármesteri és képviselői karrierjét hosszú évekig segítő baloldalt támogatja majd”.

Warvasovszky 2009 decemberében jelentette be, hogy nem kíván az MSZP színeiben indulni a választáson, és lemondta megyei listás helyét is arra hivatkozva, hogy a parlamentben eddig sem pártokat képviselte, hanem a város lakosságát. Döntése előzménye volt, hogy a városi tévé december 10-i közvetítése után bekapcsolva maradt a mikrofonja, amikor a polgármester a helyi Fidesztől kért segítséget. A nézők is hallhatták, hogy Warvasovszky a Fidesz-elnöknek azt mondta, hogy szerinte az ifjú szocik meg vannak őrülve, és most őt akarják kicsinálni.

A viszony tovább mérgezte, hogy januárban kiszivárogtak Warvasovszky fiának Székesfehérvár legnagyobb közműcégével kötött munkaszerződése, illetve annak rendkívül kedvező végkielégítési feltételei. Warvasovszky Donát szerint a botránnyal apját akarták gyengíteni.

Warvasovszky Tihamért is kerestük az ügyben, de a polgármestert egyelőre nem sikerült elérni.