16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 3
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 1

A választásokig betiltják a vitát Esztergomban

2010.01.22. 12:06 Módosítva: 2010.01.22. 12:12
Meggyes Tamás fideszes polgármester indítványára a testület fideszes többsége elfogadta, hogy az összes nyílt előterjesztésről vita nélkül szavaznak, a kérdéseket és az interpellációkat a napirendek közül is törölték - közölte az MDF városi elnöke.

Csütörtök este az esztergomi "polgármester kijelentette, hogy ezentúl a választásokig mindig meg fogja szavaztatni, hogy a nyílt ügyekben ne lehessen vita, így a képviselők a város nyilvánossága előtt nem használhatják propaganda céljaira a testületi üléseket" - mondta Jónás László, aki a történteket a "demokrácia paródiájának" nevezte.

Az önkormányzati képviselőként is dolgozó politikus elmondta, hogy Esztergomban sokszor 40 napirendi pontot tárgyalnak az este hat órakor kezdődő ülésen. Az előterjesztések felét általában az ülés előtt egy órával, vagy a helyszínen osztják ki és a képviselőknek fél óra "olvasási szünet" alatt kell tájékozódniuk.

Egy témában egy képviselő eddig is csak egyszer beszélhetett és egy viszontválaszra volt lehetősége. Azonban bevett gyakorlat, hogy több előterjesztést egy blokkban tárgyalnak, ami tovább csökkenti a megszólalás lehetőségét. A szavazáskor a polgármester felolvassa az ügy címét, a képviselők pedig csak a "gombot nyomhatják" - mondta Jónás László.

Az esztergomi testület 23 tagjából 13 a Fidesz-KDNP képviselője, az MSZP, az MDF, a Civil Összefogás és az MVMP  (Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja) egyaránt két-két helyet szerzett, a tagok közül egy független és egy SZDSZ-es.  • Tippek
  • Bankszámla