Bokros hazajönne, és ellenzékbe készül

2010.04.02. 20:56
Hazajön Brüsszelből Bokros Lajos, ha bejut pártjával a Parlamentbe. Az MDF fővárosi listavezetője az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a párt frakcióját szeretné vezetni az országgyűlésben, de csak ellenzéki szerepre hajlandó.

Nem marad Brüsszelben Bokros Lajos, ha sikerül bejutnia a Parlamentbe. A Magyar Demokrata Fórum fővárosi listavezetője és európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ameddig az MDF európai párttá nem válik, csak az országgyűlési frakció élén akar szerepet vállalni.

Bokros Lajos azt mondta: vissza kell hozni a húsz évvel ezelőtti, Antall József által képviselt értékeket, és erre csak az MDF képes.  Arra a kérdésre, hogy kikkel képzeli el a közös munkát, Bokros Lajos úgy felelt: ez attól függ, milyen eredményeket érnek el az egyéni jelöltek. Már a közelmúltban is visszatértek a pártba néhányan a régiek közül, például Debreczeni József és Roszik Gábor.

Az MDF két bűntetőügybe keveredett vezetőjéről, Dávid Ibolyáról és Herényi Károlyról Bokros Lajos elmondta: bízik az ártatlanságukban, és szerinte, ha ismét bejutnak a Parlamentbe, mindketten önként lemondanak mentelmi jogukról.  Megjegyezte: a politika maga alá gyűrte az ügyészséget, amely a két poltikus esetében nem a dolgát végzi, mert szerinte nem támadni kellene őket, hanem megvédeni.

Arról, hogy kikkel szövetkeznek, ha lesz országgyűlési frakciója az MDF-nek, Bokros Lajos elmondta: kizárólag ellenzéki szerepre készülnek. Nem akarnak semmmilyen kormányban részt venni, mert egyetlen egy pártot sem tartanak koalícióképesnek.