Csak pénteken dönt az OVB az MDF országos listájáról

2010.03.25. 17:48

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén nem dönt az MDF országos listájának nyilvántartásba vételéről, azzal megvárja a Fővárosi Bíróságnak a jelöltállításokkal kapcsolatos határozatait, jelentette be Szigeti Péter, a testület elnöke az ülés kezdetén. Három, az MDF-fel összefüggő téma is szerepel az OVB napirendjén. Hozzátette, annak azonban nincs akadálya, hogy tárgyalják a párt Nógrád megyei területi listájával kapcsolatos kifogásokat.

A másik ügycsoport a fővárosi területi listával függ össze, amelynek nyilvántartásba vételét szerdán a Fővárosi Választási Bizottság 3:2 arányban elutasított a pártdelegáltak szavazataival. Szigeti Péter közölte, ezzel (illetve az egyéni választókerületi jelöltek nyilvántartásba vételével) kapcsolatban célszerű bevárni a Fővárosi Bíróság jogerős végzését, ezért ezzel várni kell.

Közölte, tekintettel arra, hogy ez összefügghet az országos lista nyilvántartásba vételével, ezért a mostani ülésen az OVB nem tárgyal az MDF országos listájának nyilvántartásba vételéről, erről várhatóan pénteken határoznak.