Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Demszky norvég projekttel szállt be a kampányba

2010.03.30. 13:40 Módosítva: 2010.03.30. 13:51
Több választás megért, tartós kampánytéma volt az M3-as autópálya kivezető szakasza melletti kerületekben a zajvédőfal hiánya. Demszky Gábor főpolgármester most az országgyűlési képviselőválasztás előtti napokban jelentette be, hogy az év végére elkészül az 5 kilométer hosszú építmény.

Legutóbb egy éve, a zuglói időközi önkormányzati választáson jött elő a környéket érintő évtizedes kampánytéma: ki mit tud ígérni a forgalmas autópályaszakasz mellett lakó választóknak. A kerület parlamenti képviselője, Baráth Etele már 2005-ben biztosra mondta, hogy az úgynevezett norvég alapból keretében egy éven belül megépül a zajvédőfal.

demsykz

A norvég program maradt

Demszky Gábor főpolgármester kedden helyszíni sajtótájékoztatón mutatta be, hogy a fal egy része, a Kacsóh Pongrác út mentén már el is készült, 2010 végére pedig a teljes 5 kilométeres szakasz építése befejeződik. Demszky Gábor elmondta, hogy az építkezés megkezdését az EGT norvég programja tette lehetővé, amely 795 millió forinttal járul hozzá a beruházás 1,633 milliárdos költségéhez.

Demszky szerint a Zugló és a XV. kerület határán zajló projekt csak az egyik azok közül, amelyek városszerte a lakók életminőségének emelését szolgálják. A főpolgármester szerint összesen 26 ilyen projekt megvalósítása zajlik jelenleg Budapesten, amelyekhez összesen 130 milliárd forintnyi uniós támogatást sikerült lehívni.

Kinek a kampánya?

A rendezvényre hivatalos volt Demszky Gábor korábbi párttársa, az SZDSZ-ből 2009 nyarán kilépett Weinek Leonárd, zuglói polgármester is, ő azonban a helyi közgyűlésben zajló költségvetési vitára hivatkozva nem jelent meg az eseményen.

Demszky Gábor mellett állt viszont a XV. kerület MSZP-s polgármestere. Hajdu László, aki a szocialisták belső csoportküzdelmeiben alulmaradva kiesett az országgyűlési képviselőjelöltek közül, arról beszélt, hogy az M3-as bevezető oldalán csak egy falat tudnak felhúzni, mert a kerületben a lakók és a vállalkozók vitája annyira hátráltatta a pályázat megírását, hogy a kerület végül az egyikkel ki is csúszott a határidőkből.  • Vennék
  • Hírek