Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Dzsudzsák Balázs nem tárgyal a Fidesszel

2010.01.27. 16:57 Módosítva: 2010.01.27. 17:05
Azután sem lehet tudni, hogy Dzsudzsák Balázs válogatott futballista milyen szerepet vállal a Fidesz kampányában, vállal-e egyáltalán szerepet, hogy blogjában bejegyzést szentelt az ügynek. Egy biztos: a Fidesszel a menedzser tárgyal majd.

„A Fidesz múlt héten valóban felvette a kapcsolatot menedzseremmel, Vörösbaranyi Józseffel, de szó sem volt arról, hogy bármilyen szerepet is vállalnék a kampányban, azaz ilyen irányú megkeresés nem történt – írja blogjában Dzsudzsák Balázs azután, hogy kedden elterjedt: a PSV futballistája a Fidesz kampányarca lesz. – Azt kérdezték, hogy egy kiadványban megjelenhetne-e, hogy azt szeretném, ha Magyarországnak olyan kormánya lenne, amely a sportot, és azon belül a labdarúgást kiemelten támogatja.”

03-dzsudzsakbalazs

Dzsudzsák azt írja, hogy a politikával nem foglalkozik, a leendő tárgyalásokat a menedzsere folytatja majd le a Fidesszel. „Éppen ezért döbbenten és szomorúan vettem tudomásul, hogy a honlapomon és más fórumokon is milyen vitát, indulatokat váltott ki mindez, egyesek már plakátokon, pártrendezvényeken láttak” – írja.

A Fidesz először a 2002-es kampányában szerepeltetett olyan embereket a kampányában, akik nem a politikában szereztek maguknak nevet. A párt Kossuth téri nagygyűlésén neves művészek mellett ott ült Egerszegi Krisztina és Güttler Károly úszó, Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, Kovács István bokszoló.

A közvélemény egy része akkor nem értette, hogy sportolók miért vállalnak politikai szerepet. Ekkor nyilatkozta Egerszegi Krisztina a Magyar Narancsnak: „Ma már csak az fontos igazán számomra, hogy azok szeressenek, akiket én is szeretek. Nem kívánok a nemzet Egérkéje lenni. Egy átlagos ember életét élem, nem mentem el egy kereskedelmi tévéhez dolgozni, vagy más módon pénzre váltani a sportsikereimet.”  • Vennék
  • Hírek