11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26. ÉLŐ
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Felfüggesztették Kolompár Orbán mentelmi jogát

2010.03.25. 21:53

Felfüggesztette Kolompár Orbán (MCF) képviselőjelölt mentelmi jogát csütörtök esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Kolompár Orbán Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú egyéni választókerületében indul jelöltként az MCF Roma Összefogás színeiben.

Kolompár Orbán mentelmi jogának felfüggesztése iránt a Kecskeméti Városi Bíróság fordult az OVB-hez, mert ellene több bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Az OVB emlékeztetett rá, az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselőválasztáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz.

Az OVB csütörtöki ülésén úgy foglalt állást, hogy Kolompár Orbán mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az országgyűlési képviselők 2010. évi választás előtt történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Az MDF-es Helmeczy László képviselőjelölt mentelmi jogát viszont nem függesztette fel az OVB, mert Helmeczy ezt maga kérte, míg mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, illetve magánvádas ügyben a bíróság terjesztheti elő.

Helmeczy László az MDF és az Összefogás Megyénkért jelölőszervezetek színeiben indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú egyéni választókerületében. A képviselőjelölttel szemben a Fővárosi Bíróságon van folyamatban büntetőeljárás, mert a HírTV két riportere nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indított ellene büntetőeljárást.  • Hírek
  • Bankszámla