Gaudi Nagy Tamást eltiltották a további jogsértéstől

2010.04.21. 22:58

"Gaudi beállt a jegyzőkönyvvezető és az SZSZB elnökének háta mögé, és onnan követte a szavazás menetét Ezalatt közvetlen stílusban (tegeződve) kérdéseket tett fel a jegyzőkönyvvezetőnek, aki készségesen válaszolgatott, ahelyett, hogy felkérte volna, hogy álljon a sorba, ha szavazni akar, vagy hagyja el a szavazókört. Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemcsak a jegyzőkönyvvezetővel beszélgetett, hanem a sorban álló választópolgárokkal is. Ugyanezt tette a folyosón álló emberekkel is." Egyebek között ezen panaszokat találta megalapozottnak előbb a budapesti 23. választókerületi választási bizottság, majd az első fokú, Gaudit marasztaló határozatra benyújtott felebbezés nyomán szerda este az Fővárosi Választási Bizottság is.

A határozat indokolása szerint dr. Gaudi-Nagy Tamás választópolgár/jelölt magatartásával a szavazókörben tartózkodása alatt a választás tisztaságát veszélyeztette azzal, hogy a várakozó sorból kilépve a szavazatszámláló bizottság mögé lépett, a bizottság tagjaival beszélgetett.

Tekintettel arra, hogy a 23. választókerületben lesz második forduló, Gaudit eltiltották a további jogsértéstől is. Gaudi Nagy Tamás a Jobbik országos listáján valójában már biztos parlamenti hellyel rendelkezik, ő pártja igazságügyminiszter-jelöltje.