Kapolyi szocialista jelölt ellen indul

2010.03.02. 17:26 Módosítva: 2010.03.02. 17:26
Összeszedte Kapolyi László is a szükséges ajánlószelvényeket, így a Magyar Szociáldemokrata Párt színeiben indulhat Vásárosnaményban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8. választókerületében.

Szocialista jelölt ellenében indulhat a választásokon Kapolyi László, a Magyar Szociáldemokrata Párt elnöke. Az üzletember, politikus aktivistái összegyűjtötték a jelöltséghez szükséges 750 ajánlószelvényt, és Kapolyit március 1-jén nyilvántartásba is vette a helyi választókerületi bizottság, derül ki az Országos Választási Iroda honlapjáról.

Kapolyi Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8. választókerületében, Vásárosnaményban mérkőzik meg egyéni jelöltként a parlamentbe jutásért, a jelenlegi állás szerint két ellenfele már van: Adorján Béla, a Jobbik és Legény Zsolt, a Magyar Szocialista Párt jelöltje.

A jelek szerint Kapolyinak ezúttal kifejezett MSZP-s ellenszélben kell indulnia, legalábbis korábban inkább az együttműködés volt jellemző Kapolyi és a szocialista párt között. Mivel a milliárdos lemaradt az MSZP decemberben véglegesített országos listájáról, így április 11-én az MSZP Vásárosnaményi Szervezetének elnökével kell osztoznia a baloldali szavazók szimpátiáján.

hurra03

Kapolyi választási terveiről korábban olyan információk jelentek meg, hogy az MDF-fel akar együttműködni – vagyis inkább az MDF akarna tárgyalni a szociáldemokrata párt irányítójával és finanszírozójával –, de ezt az érintett végül cáfolta, mondván önállóan, pártja színeiben kíván indulni.