Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Kétszázan tiltakoztak a Fidesz székháza előtt

2010.04.09. 19:12 Módosítva: 2010.04.09. 19:12

A Magyar Demokratikus Charta nagyjából kétszáz szimpatizánsa demonstrált pénteken a Fidesz fővárosi székháza előtt. A tiltakozók sárga lapot mutattak a Fidesznek, mert szerintük komoly veszély fenyegeti a demokráciát Magyarországon, miután kiderült, hogy az ÁVH-ra jellemző adatgyűjtést folytat a Fidesz, mondta Bauer Tamás, a Charta egyik alapítója, aki felszólalt a rendezvényen.

"Orbán Viktor gyáva, hiszen nem vállalja a felelősséget és a Fidesz, pedig a párt vezetője az elsődleges felelős. Megdöbbentő, hogy a Fideszben nem suttognak, hanem hangosan beszélnek az adatgyűjtésről, ami nyilvánvaló törvénysértés" - mondta Bauer arról a szerdán előkerült hangfelvételről, amelyen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél választói adatbázisukról.

A demonstráción részt vett Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje és a párt több politikusa is. Azért jöttek el, mert szimpatizálnak a demonstrációval és mindenképpen fel kell emelni a szavunkat a Kubatov-kazettán elhangzottak ellen", mondta Bokros.