Kiárusítják a jászberényi Hagyó-birtokot

2010.02.03. 07:02 Módosítva: 2010.02.03. 07:02
Jószágostul árulják a Hagyó-család jászberényi birtokát, értesült a Blikk. A politikus szülei azután kérték helyi önkormányzati képviselők segítségét, hogy fiúk lemondott a képviselőjelöltségről.

Miután a budapesti MSZP megkérte Hagyó Miklóst, hogy mondjon le a képviselőjelöltségről és budapesti mandátumáról,a Blikk értesülései szerint árulni kezdték a jászberényi Hagyó-birtokot. A volt szocialista főpolgármester-helyettes szüleinek Jászberény határában van tanyája, amely Hagyó politikai sikerei után intenzíven bővült, egy ideje például lovarda is áll rajta.

A Blikk érdeklődésére két jászberényi önkormányzati képviselő, Baranyi László és Szádvári Gábor is megerősítette, hogy a Hagyó-család segítségüket kérte a birtok eladásáoz. A tanyán nevelt jószágokat külön is meg lehet venni, de árulják a földeket és a gazdasági épületeket is.

Baranyi és Szádvári szerint a birtokot nem hirdették meg, ismerősök útján próbálják értékesíteni.

Hagyó Miklósra állítólag terhelő vallomást tett a BKV háziőrizetben lévő volt vezérigazgatója, Antal Attila, valamint a BKV-botrány ügyében csak tanúként meghallgatott egykori vezérigazgató-helyettes, későbbi ügyvivő igazgató Balogh Zsolt. Hagyó érintettségéről már ezt megelőzően is pletykáltak, az is jelzésértékű volt, hogy az MSZP egyáltalán nem költött a XII. kerületben egyéni jelöltként indítani tervezett Hagyó kampányára.

A hír szombati kiszivárgása után a szocialisták budapesti elnöksége már hétvégén tárgyalta Hagyó ügyét, hétfőn pedig visszalépésre kérték az annak idején a BKV ügyeiért egyszemélyben felelős volt főpolgármester-helyettest.