Király András lemondott a szóvivőségről

2010.03.18. 12:57
Lemondott tisztségéről a Jobbik szóvivője. Király András azután távozott a posztjáról, hogy a Képviselő Funky közölte azokat az interneten nyilvánosan hozzáférhető képeket, amelyeken barátaival marihuánát fogyaszt, illetve egy kanadai melegfelvonulás résztvevőivel fényképezkedik. A pártban etikai eljárás indult ellene.

Lemondott tisztéről Király András, a Jobbik szóvivője. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a "több évvel ezelőtti fényképek közzététele miatt felelőtlen tetteimet vállalva, személyes elhatározásból úgy döntöttem, lemondok szóvivői tisztségemről".

Király állítása szerint "a pártnak nem volt tudomása" a képek létezéséről, melyek "médiumokhoz történt eljuttatása és ferdített valóságtartalma rosszindulatú irigységből fakad".

Lemondását azzal indokolta, hogy " nem kockáztathatom, hogy a Jobbikot további övön aluli és aljas támadások érjék rajtam keresztül".

Dúró Dóra, a Jobbik megmaradt szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, "Király Andrásról volt barátja évekkel ezelőtt készítette a felvételeket. Összevesztek, e miatt kerülhettek most ezek az internetre". "Eddig nem ismertem erről az oldaláról Király Andrást" - nyilatkozta Dúró a Népszabadság Online-nak.

A lap értesülései szerint a párt etikai bizottsága vizsgálatot indított Király ellen, akit - lévén funkciójáról lemondott - legfeljebb kizárhatnak a pártból.