Kormányzati iratok a szeméttelepen

2010.04.23. 21:08
A Hír TV értesülései szerint több mázsa kormányzati dokumentumot talált a Fidesz lakossági bejelentés alapján egy XX. kerületi szeméttelepen.

A televízió honlapján pénteken megjelent cikk szerint a zsákokban talált iratokon legtöbbször Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter közlekedési és energiaügyi, valamint Draskovics Tibor volt igazságügyi és rendészeti miniszter aláírása szerepel. A dokumentumok a többi között az adózásról szóló előterjesztéseket, az atomenergia alkalmazásának biztonságáról szóló dokumentumokat, törvényjavaslatokat és számlákat tartalmaznak.

Szollár Domokos kormányszóvivő az esettel kapcsolatban bejelentette, az igazságügyi és rendészeti miniszter felkérte a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy vizsgálja meg a rendőrség az iratok valódiságát. Mint mondta, csak az alapos vizsgálat után lehetséges eldönteni, hogy szükség van-e kormányzati intézkedésre az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a rendőrséghez nem érkezett hivatalos bejelentés sem a lakosságtól, sem a Fidesztől arról, hogy kormányzati dokumentumokat találtak volna.