Lecseréli a Fidesz a pitonos botrányhőst

2010.02.10. 10:03 Módosítva: 2010.02.10. 10:38
Hivatalosan családi okokból, értesüléseink szerint valójában folyamatos fegyelmezetlenségei miatt leváltja XIII. kerületi képviselőjelöltjét, Kosztolányi Dénest a Fidesz. A több botrányt túlélt politikus nem teljesítette képviselőjelölti feladatait, ezért egy helyi orvost, Szalay Pétert indítanak helyette.

Leváltja képviselőjelöltjét a XIII. kerületben, Szanyi Tibor körzetében a Fidesz. Értesüléseink szerint Kosztolányi Dénest még szerdán leválthatják, a korábban több botrány középpontjába került Kosztolányi helyett egy eddig csak önkormányzati szinten tevékenykedő helyi orvost, Szalay Pétert indíthatja a párt.

Kosztolányi Dénes egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

Hivatalosan ugyan családi okokra hivatkoznak, értesüléseink szerint valójában fegyelmezetlensége miatt válik meg Kosztolányitól a Fidesz. Úgy tudjuk, a párt régi, több botrányt túlélt politikusa az utóbbi időben többször is magára haragította a párt vezetését, mert nem teljesítette a képviselőjelöltekre kirótt feladatokat. Több eseményt is kihagyott, amelyeken részt kellett volna vennie.

Kosztolányi talán a legtöbb botrányt túlélt fideszes politikus volt. A 2006-os országgyűlési választás után az angyalföldi Fidesz szervezete nyílt levelet írt: a negyven helyi fideszes azért lázadozott, mert Kosztolányi, Rétvári Bence és Rogán Antal megfúrta az általuk javasolt Weszelovszky Zoltán XIII. kerületi polgármesteri jelölését. Az ügyről bővebben itt olvashat>>>

DKOKO20070210002

A legutóbb ittas vezetés miatt került bajba, akkor arra hivatkozott, hogy a ritmikus sportgimnasztika politikai mentoraként egy verseny utáni fogadáson muszáj volt pezsgőznie.

Kosztolányi talán arról ismert a leginkább, hogy különleges állatokat, pitonokat tart - hobbija többször is téma lett a Fidesz 1998-as hatalomra kerülését követően kirobbant megfigyelési ügyet vizsgáló bizottság munkája kapcsán.

A XIII. kerületi 19-es körzet azon kevés választókörzetek közé tartozik, ahol az MSZP-nek reális esélye van az egyéni győzelemre. A szocialisták színeiben is egy veterán politikus, a párt balszárnyához tartozó Szanyi Tibor indult, és az MSZP országos gyengélkedése ellenére esélyesnek számít. A legutóbbi választásokon Szanyi az első fordulóban 48,36 százalékot szerzett, és csak az fosztotta meg az első fordulós győzelemtől, hogy a körzetben az SZDSZ is kiemelkedő eredményt, 16,79 százalékot ért el. A második fordulóban Horn Gábor visszalépett Szanyi javára, aki így meggyőző fölénnyel, 68,2 százalékos eredménnyel verte Kosztolányit.

Szalay Péter, a Fidesz új jelöltje 2006-ig önkormányzati képviselő, illetve a Fidesz kerületi elnöke is volt, 2006-ban azonban alulmaradt a párton belüli harcokban, így most éppen nem aktív politikus.