Március 15-én közel kerül egymáshoz a Fidesz és az MSZP

2010.03.02. 11:01
Alig száz méternyire egymástól ünnepli március 15-ét a Fidesz és az MSZP. A Fidesz nagygyűlése egyben kampánynyitó is. Az MSZP az ország minden részéről várja a demokratákat, de helyszínükön már egy-kétezer ember is szűkösen férne csak el.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja kampánynitójóval egybekötött ünnepi nagygyűlését a Fidesz március 15-én. Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója szerint az ünnepség külsőségeiben visszafogott, alacsony költségvetésű lesz.

Az MSZP már hivatalosan is kampányol, így március 15-én csupán ünnepi megemlékezést tart, a Fidesz kampánynyitójának közvetlen közelében, a Pilvax közben - ez egy saroknyira, legfeljebb száz méterre van a Kosuth Lajos utcától, a Fidesz nagygyűlésének helyszínétől.

Az MSZP közleményében pontos helyszínként a Kammermayer Károly teret, azaz a Pivax köz, a Gerlóczy utca és a Városház utca kereszteződését jelölte meg. A közlemény szerint "a rendezvényre az MSZP várja a magyar demokratikus oldal minden szimpatizánsát az ország és Budapest minden részéről". Túl sok résztvevőre azért nem számíthatnak, a Kammermayer Károly tér méretei alapján legfeljebb egy-kétezres rendezvények tartására alkalmas.

Az MSZP és a Fidesz rendezvénye is délután háromkor kezdődik.