Marxot idézett a baloldaliaknak Tarlós

2010.02.22. 22:04
Az MSZP-SZDSZ kommunikáció nem a tényekre épül, hanem egy régi latin mondással lehetne jellemezni, ami úgy szól, hogy a világ azt akarja, hogy becsapják, tehát be kell csapni, mondta Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakció vezetője egy újpalotai lakossági fórumon, ami tulajdonképpen a párt fővárosi kampánynyitójának is felfogható.

A politikus kijelentette, hogy a szocialistáknál mostanában tapasztalható vitatkozási kedv nem a tisztázó szándék jele, hanem hogy a párbeszédet veszekedésbe fullasszák, és a hallgató azt higgye, az egyik fél olyan, mint a másik. Pedig szerinte brutális különbségek vannak a mostani koalíciós és ellenzéki politikusok között.

A fővárosi Fidesz-frakció vezetője külön ostorozta a fővárosi szabad demokratákat és szocialistákat. Mint mondta, most kellene feltenniük azt a nyolc éve hangoztatott kérdést, hogy hol van a lé, és egyből meg is kellene válaszolniuk.

Tarlós szerint hiteltelen a fővárosi szocialisták utóbbi hónapokban hangoztatott antikorrupciós politikája. Hangoztatta: nem hiszi, hogy a BKV botrányairól csak Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes tudott, tudnia kellett a BKV-ban történtekről a többi MSZP-s vezetőnek, Horváth Csabának, Steiner Pálnak és Burány Sándornak is.

A politikus szerint óriási Budapesten a pénzhiány. A városnak 195 milliárd forint adóssága van, a BKV-nak további 90 milliárd. Elmaradnak fontos beruházások, és azt sem tudni szerinte, hogy a 4-es metrót hogyan fizeti ki a főváros.

Tarlós kijelentette, hogy az országban szellemi és erkölcsi éhséglázadás van. Hozzátette, hogy a Fidesz egyes kérdésekben egyetért az általa kis radikális pártként aposztrofált Jobbikkal, de a módszerekben nem. Fontosnak tartja az elszámoltatást, de nem a Hitlerjugend vagy Sztálin módszereivel.

A politikus szerint fontos a kiárusítás megakadályozása, határon túli magyarok problémája, a magyar kultúra megtartása, vagy a cigányság problémái. Ez utóbbit oktatással, erős, határozott jogszabályokkal, nemcsak a jogok biztosításával, hanem a kötelesség hangoztatásával lehetne megoldani szerinte.

Tarlós István egy Marx idézettel zárta beszédét, ami szerint az emberiség szabaduljon meg derűsen a múltjától, majd azt mondta: a becsületes baloldali embereknek azt üzeni, nem követnek el hibát, ha nem a baloldalra szavaznak vagy otthon maradnak a választáson.