Mesterházy fehér lufikat eregetett

2010.04.08. 19:11 Módosítva: 2010.04.08. 20:55
Mesterházy Attila a fehér lufik közepette új baloldalról és a változásra képtelen Fideszről beszélt az MSZP miskolci kampányzáróján. A nyilvános vitát elutasító Orbán Viktorra utalva egy üres fideszes pulpitus felé beszélt.

Nem értünk a munka végére, április 11-e és a második forduló után is jól kell szerepelni, mondta az MSZP Tisztesség napja nevű miskolci kampányzáró rendezvényén Mesterházy Attila. Változtatni kell a politikánkon, új baloldalt kell felépítenünk, tette hozzá. A változás képessége a Fideszben nincs meg, az elmúlt húsz évben egy dologban tudtak változtatni, liberálisból konzervatívak lettek, mondta.

Kampányhangulat

Az MSZP a modernizáció pártja, és az elkövetkező években is küzd a szélsőségesek ellen, mondta Mesterházy. Bírálta Orbán Viktort, hogy többszöri felkérésenek sem tett eleget, és nem vállalta a nyilvános vitát a programokról. Mesterházy ezért a színpadon levette a leplet egy üresen álló fideszes pulpitusról, és beszéde nagy részét az üres pulpitus felé, leginkább a Fidesznek címzett kérdések formájában tartotta meg.

Mesterházy élesen ostorozta "a Fidesz választási adatgyűjtését és korábbi szándékos törvénysértését", amikor a kampánycsend idején raktak be szórólapokat postaládákba. A Fidesz orwelli politikájáról beszélt, ami a kuruc.infón a fideszes adatgyűjtésről szóló leleplező írásnak volt a címe.

A miskolci városi szabadidő központban több ezren voltak a fehér lufiesőbe torkoló kampányzárón, nagyobbrészt középkorúak és idősek. Mint a rendezvény elején Káli Sándor, Miskolc MSZP-s polgármestere elmondta: azért náluk tartották a kampányzárót, mert Miskolc nyitott város, és jó példája annak, hogy egy település az összefogás erejével képes kitörni nehéz helyzetéből.