Minden választókerületben lesz Jobbik-jelölt

2010.03.11. 21:54
A Jobbik mind a 176 egyéni választókerületben állított jelöltet, utoljára az V. kerületi jelöltjüket vették nyilvántartásba az Országos Választási Irodánál.

Mind a 176 országgyűlési egyéni választókerületben jelöltet tudott állítani a Jobbik, a párt 176. jelöltjét csütörtök este vette nyilvántartásba a főváros 7. számú egyéni választókerületi választási bizottsága.

Az Országos Választási Iroda (OVI) internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu csütörtök esti adatai szerint a Jobbiknak mind a 176 egyéni választókerületben nyilvántartásba vették a jelöltjét az áprilisi országgyűlési választásra.

A Jobbiknak csütörtök délután még egy jelöltje várt a választási bizottság döntésére, Hegedűs Lóránt Gézáné a főváros V. kerületében. A jelölt nyilvántartásba vételéről este döntöttek, így valamennyi választókerületben elindulhat a parlamenten kívüli párt.

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni akaró jelöltek március 19-ig gyűjthetik az ajánlószelvényeket, a gyűjtést a nyilvántartásba vett pártoknak és független jelölteknek be kell jelenteniük az adatvédelmi biztosnál is. A jelöltséghez a törvény szerint legalább 750, a választókerületben lakó választópolgár ajánlása szükséges, ezeket a választókerületi választási bizottságnál kell leadni, majd az ajánlások ellenőrzése után a választási bizottság dönt a jelöltek nyilvántartásba vételéről.