MDF-es László most nem annyira MDF-es

2010.02.15. 11:06 Módosítva: 2010.02.15. 13:45

A blogról

A Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF-SZDSZ és az LMP pártok aktivistáinak a választásokig fogunk a nyakában lihegni. Ott leszünk, amikor kopogtatócédulát gyűjtenek, a hátuk mögött állunk, amikor a járókelőket győzködik a Flórián téri aluljáróban, lesben állunk, amikor lakossági fórumot szerveznek, és akkor is, amikor kacagnak vagy sírnak a választási eredmények felett.

A jelölt emberei sorozatunkban egy budapesti kerület pártaktivistáit követjük a 2010-es választások kampánya alatt. Éppenhogy megismerkedtünk a kerületi pártszervezetek legaktívabb aktivistáival, amikor az MDF-es szereplőnket felfüggesztette a pártelnök.

Szegner LászlóFotó: Nagy Attila
Szegner László
Fotó: Nagy Attila

Szegner László a sorozatunkban bemutatott többi aktivistától annyiban tér el, hogy aktív politikus, Óbuda alpolgármestere, az MDF budapesti választmányának tagja. Vagyis csak volt, miután múlt pénteken Dávid Ibolya öt budapesti kerületi MDF szervezetet, köztük az óbudait is feloszlatta, Szegner Lászlót pedig felfüggesztette.

"Fel vagyok függesztve, ezért most szűkös a működési területem. Kopogtatót gyűjteni sem járok. És nemcsak nálunk ez a helyzet, hat budapesti kerület van felfüggesztve, ami jelentősen visszaveti a fővárosi MDF-kampányt" - mondta hétfőn az Indexnek.

A felfüggesztés oka az volt, hogy még csütörtökön fellázadt a párt fővárosi választmánya és leváltotta az SZDSZ-es szövetség mellett álló fővárosi pártvezetőt, Lévai Zoltánt. A budapesti választmány rendkívüli, csütörtöki ülésén új elnököt is választottak, Szegner László személyében. Dávid Ibolya ezután közölte, szerinte alapszabály-ellenesen hívták össze a párt budapesti választmányának ülését, ezért felfüggesztette az MDF öt kerületi szervezetének működését.

Szegner László most kivár, kedden ugyanis az általa vezetett, új összetételű budapesti MDF-vezetés újabb ülést hívott össze. "Alkudozás lesz szerintem, de megjósolhatatlan előre. Úgy tudom, sokan vannak velem, akik nem akarnak engedni és bizonyítani akarjuk, hogy jogszerűen jártunk el" - mondta, majd hozzátette, feltehetően szombaton az országos MDF-es választmányt is összehívják, és ott dől el a felfüggesztettek, így Szegner László sorsa is.