Az MSZP visszavág

2010.04.09. 18:18

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

A kampánycsend előtti utolsó napon még egyszer megtelt a postaládám. A mostani kiadványokról viszont legalább kiderült – szemben a Tóth József elleniekkel –, hogy azokat kik adták ki: az MSZP XIII. kerületi szervezete. Az előző, Tóth-elleneshez hasonló a mérete és a formátuma, ám azzal éppen ellentétes a tartalma: ez a fideszes jelölt Spaller Endréről szándékozik lerántani a leplet, és emellett néhány keresetlen szóban méltatják Tóth József érdemeit is. A leglelkesebb, ha szerencsések is, nyerhetnek egy Hugh Laurie-könyvet, bár valószínűleg ezzel adatbázis-szereplők lesznek. Az MSZP pedig megcsinálja a kerületben a Biztonság Vonalát.

"Tóth József angyalföldi országgyűlési képviselő mindig is kerülte a negatív kampányt, a lejáratást. ELlen azonban karakterromboló hadjárat indult, az elmúlt három hónapban hat mocskolódó anyag került az utcára (...) a lapokat kiadó sunyi hatalomgengszterek nevület nem vállalták (...) de a puszta logika Spaller Endréhez és a Fideszhez vezet" – indokolják a lapot kiadó angyalföldi szocialisták, hogy miért jelentették meg a Valóság című A/3-as méretű szórólapot.

A kiadványban "engedve és meghallva szimpatizánsaink kéréseit, most bemutatjuk, ki is igazából a Fidesz helyi frankcióvezetője". Hát, egyfelől volt üzletember, akinek volt egykor tulajdonrésze egy Bumka Kft. nevű cégben (ennek utánanéztem a cégtárban, és tényleg volt). A szocialisták szerint azonban ez a cég jelentős adótartozásokat halmozott fel, mielőtt eladták: "2007-ben 28 millió forintnál tartott a kasszában jelentkező, ám be nem fizetett adó összege". A társaságot ezt követően egy nyírtelki és egy budapesti vevőnek adták el, és a cég adótartozása mára meghaladta az ötvenmilliót – olvasható a kiadványban.

Aztán cáfolják azt, hogy a XIII. kerületi közétkeztetés végző cég azért lett az F és K Vendéglátó Kft. és a D+M Vendéglátó Kft., mert az MSZP-közeli lenne. Ezt azzal magyarázzák, hogy a szomszédos kerületben, a Rogán Antal vezette ötödikben is "ugyanez a cég szolgáltatja a bölcsődéseknek, óvodásoknak és iskolásoknak az ételt". Aztán az MSZP szerint Spaller Endrének van egy lakása egy XVIII. kerületi lakóparkban, valamint egy háza Gyálon is, tehát szerint Spaller hazudik, amikor azt mondja, hogy két évtizede a kerületben lakik. Emellett a lapban Tóth lánya nevében felajánlják eladásra annak állítólag százmilliót érő lakását, illetve egy 4+1 kérdéses totóra válaszolva nyerhetünk egyet Hugh Laurie Balek című könyvéből.

A Valóság című kiadvánnyal egyidejűleg kaptunk egy szórólapot arról is, hogy "csak összefogva akadályozhatjuk meg a Fidesz-diktatúrát", természetesen  Kubatov-ügyet próbálták gyorsan meglovagolni. Ennek jegyében Tóth József vállalata, hogy Angyalföldön létrehozza a Biztonság Vonalát, ahol "segítséget adunk mindazoknak, akiket politikai nézetei miatt sérelem ér munkahelyén vagy a mindennapokban".

Jah, és pénteken jött az önkormányzattól is egy levél a bölcsődés, illetve óvodás korú gyerekek szüleinek arról, hogy milyen fejlesztési, bővítési programok vannak, illetve egy előzetes óvodai és bölcsődei igényfelmérés. A küldeményt Tóth József jegyzi polgármesterként, nem klasszikus kampányfogás, de azért őszintén megvallva, kicsit furcsa a dolog, emlékeim szerint tavaly például nem kaptunk ilyet.