Induljon Himnusszal a hét!

2010.03.16. 10:34

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

Indulatokkal erősen átfűtött kommentek százait hozó hétvégi posztom után – amely kommentelhetőségét egy időre kénytelen voltam le is zárni – visszatérünk a dolgos hétköznapokhoz. És ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, kettős értelemben is. Egyfelől folytatódik, és be is fejeződik a jelöltek és jelöltjelöltek programjait és a lakossági igényekkel kapcsolatos reakcióit azok beérkezésének időrendi sorrendjében bemutató minisorozatunk, másfelől ismét a Jobbik a főszereplő, konkrétan Csender Tamás. Ő válaszolt ugyanis utoljára, így ő az, aki Spaller Endre (Fidesz), Szabadai Viktor (MDF-SZDSZ), Tóth József (MSZP), Vári György (LMP) és Méhes Krisztián (Összefogás Párt) után utolsóként bemutatkozik. Íme.

Csender Tamás (Jobbik)

Nagyon örülök, hogy Jobbikos politikusként megszólalhatok az egyik leglátogatottabb hírportálon. A kezdeményezés pedig egyedi. Ezt azért fontos megjegyezni, mert minket jobbról is balról is próbálnak elhallgatni, elhallgattatni. Nem a mi tisztünk az elmúlt 20 év hibás döntéseinek felemlegetése, hiszen ezt mindannyian a bőrünkön érezzük. Mi tenni akarunk nemzetünkért nem csak mellébeszélni!

A Jobbik egy alulról építkező mozgalom, tehát képviselőjelöltjei átlag állampolgárok, akik saját bőrükön érzik a kerület és az ország problémáit.

Közös képviselőként és családapaként sok terv és feladat megoldása vár parlamentbe kerülésem esetén.

Ezeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban foglalnám össze:

A kerületben rendkívüli módon megemelkedett az új építésű társasházak száma. Ezért a kerület lakossága, létszáma a más kerületekből beköltözők miatt megnövekedett. Nagyon sok gyermeket vállalni szándékozó, vagy már gyermeket nevelő fiatal pár költözött a kerületbe.

Ezért a célok között szerepel a bölcsődék és óvodák számának növelése. A régi óvodák felújítása, esetlegesen bővítése, teljes újraépítése. Ehhez igénybe vesszük az Európai Unió által biztosított forrásokat is. A kivitelezésbe magyar kis- és közép vállalkozókat preferáljuk elsősorban. Ezzel munkahelyeket teremtünk a kerületben.

Gyakorló közös képviselőként naponta szembesülök az új ingatlanokkal kapcsolatosan felmerülő garanciális problémákkal. Sajnos ezeknek az épületeknek a kivitelezését sok esetben hiányos szaktudású külföldi olcsó munkaerőkkel végeztetik el. Nem beszélve az eltűnt megszűnt kivitelezőkről, alvállalkozókról... stb.

Az új lakástulajdonosok védelmére olyan jogszabály és törvény életbe léptetése szükséges, amely a lakóház építtető beruházók felelősségét növeli. Azaz a befektetett összeg minimum 5% - át 10 évre egy kamatozó bankszámlán el kell különíteni, ehhez a bankszámlához csak a tulajdonosi kör megbízottja férhetne hozzá rendkívüli esetekben. 10. év után természetesen a bankszámlát felszabadítjuk a beruházó számára, ha szakszerűen építette a házat, kamatos kamattal kapja vissza az összeget.

Ezzel a garanciális hibák kijavítását leegyszerűsítjük, jogvitákat, pereket megszüntetjük. Ez által a tulajdonos biztonságban tudhatja, megvásárolt ingatlanát, a bíróságok válláról pedig levesszük az ezzel járó peres eljárásokat.

Jelenleg nincs hatékony, rugalmas és gyors törvényi eszköz a közös költséget nem fizetőkkel szemben.

Indítványozni fogom a közös költség, mint fizetendő kötelezettség adónemként való átminősítését, amelyet késedelmes fizetés esetén az APEH hajtana be. Ezzel szintén levennénk a bíróságok válláról egy nagy terhet.

A kerületben lassan működő bérlakás építési programot fel kell gyorsítani. Jelenleg nagyon nagy az igény erre, ezzel szemben az igények töredéke válik valóssággá. Azoknak a beruházóknak, akik kerületükben irodaházakat építenek, kötelezővé kell tenni bérlakások építését is. Régi komfort nélküli lakásokat, épületeket vagy felújítani, vagy teljesen újjá kell építeni!

Támogatjuk a panel felújítási programot, de az eljárást egyszerűsíteni és átláthatóvá kell tenni! Azaz ne csak kormány közeli multinacionális vállalkozói kör juthasson hozzá a felújítás elvégzéséhez. Minden Magyarországon működő kis- és közepes építő ipari vállalkozás egyenlő feltételekkel indulhasson a pályázatokon. A pályázaton induló lakó közösség összes tulajdonosa ismerhesse és ellenőrizhesse a feltételeket.

Kerületünkben rengeteg gépkocsit, lakást és tárolót törnek fel.

A közbiztonságának növelése, helyi rendőrségi pontok létre hozásával. Állandó hatósági jelenléttel az utcákon, ezen kívül kamera rendszer kiépítésével növelni kell a biztonságot!

A Parlament létszámának csökkentése a visszahívhatóság és a mentelmi jog eltörlése pártunk alapprogramjában szerepel. Képviselőink csak egy pozíciót láthatnak el.

Törvénnyel és jogszabályokkal kell az oktatást újraszervezni.

Célunk többek között: a kerületi iskolákban az erkölcs vagy hitoktatás bevezetni. A nemzeti identitás tudatot erősíteni kell már elsőosztályos kortól. A magyar történelmet mélyebbre hatóan kell oktatni! A trianoni békediktátum megismertetése, oktatása alapvető kötelesség 5-dik osztálytól. Oktatási intézményeinkben alapvető feladatnak tartom a Himnusz eléneklését a hét első napjának első tanítási órájában. Nagyon fontos oktatási feladat, hogy fiataljainkban ismét felépítsük a 20 éve folyamatosan rombolt nemzeti öntudatot.

A jelzáloghitelesek védelme érdekében jogszabályokkal és törvényekkel fogjuk a külföldi érdekeltségű bankok profit éhségét szabályozni. Ez a kerületre kiemelten jellemző, mert az itt lakók nagy része hitelből vásárolta a lakását.

Jogszabályban kell tiltani az ingatlanok piaci áron alul történő értékesítését!

Megszüntetjük azt a jogszabályt, amely engedi hitelt nyújtó pénzintézetnek azt, hogy egy bajba került hiteles kintlévőségét eladhatja egy követelés kezelőnek. Nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen faktoring cégek nem ismerik az „ember” szó jelentését.

Kedves Mintapolgár!

Parlamenten kívüli képviselőjelöltként egyelőre ennyit terveimről, céljaimról. Későbbiekben, ha igényt tart rá, tájékoztatni fogom Önt a továbbiakról.

Üdvözlettel: Csender Tamás képviselőjelölt