Spaller Endre lemondatná a kerületi parkolócég főnökét

2010.02.04. 16:45 Módosítva: 2010.02.04. 16:45

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

A Mintapolgár levelet kapott! Nem az elsőt, de az eddigieket inkább nem idézném, kommunisták és fasiszták bérence is voltam, és ó, istenem, bárcsak fele annyi helyről kapnék én pénzt egyetlen soromért, mint ahány bértollnokoskodással máris megvádoltak.

Ezek után üdítő kivétel volt, hogy most személyesen Spaller Endre jelentkezett. Ő a Fidesz képviselőjelöltje lesz a tavaszi választáson, most önkormányzati frakcióvezető. És emellett régóta komoly kritikusa Rusznák Imrének, a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. vezetőjének, volt szocialista turisztikai szakpolitikusnak.

Spaller Endre most, ismét, közleményben szólítja fel Rusznák Imrét, hogy azonnal távozzon a BÖP Kft. éléről. És persze – elvégre Rusznák nem lesz ellenfele a választáson – felszólította Tóth Józsefet is, hogy "ne védje tovább korrupcióban és hozzá nem értésben megfáradt egykori párttársát". A fideszes politikus közleménye felidézi, hogy a fővárosi önkormányzat szerződést bontott a BÖP-pel, így a kerületben "az egyik utcában az egyik, a másik utcában egy másik társaság szedi majd a parkolási díjakat. Ez sokkal rosszabb helyzet, mint korábban".

A cégvezető lemondatása mellett Spaller Endre a rendteremtést is fontosnak tartja, és kampány ide, kampány oda, nem enged az esztelen populizmus csábításának, nem mondja azt, hogy legyen ingyenes a parkolás, amíg a helyzet nem rendeződik. Sőt, sőt, sőt: "keressünk végre olyan embert, aki képes beszedetni a parkolási díjakat, azokat a köz érdekében fel tudja használni, például arra, hogy eltakaríttassa a havat" – fogalmazza meg a képviselőjelölt a követeléseit.

Meglepődnénk, ha az ügynek nem lenne hamarosan folytatása, akár már a jövő csütörtöki képviselő-testületi ülésen.