Molnár Oszkár is leadta ajánlószelvényeit

2010.03.19. 13:32

Leadta ajánlószelvényeit, pénteken pedig nyilvántartásba vette a választási bizottság Molnár Oszkárt, a Borsod megyei Edelény polgármesterét, aki függetlenként indul az országos mandátumért Edelény és térségében.

"Három cikluson keresztül voltam országgyűlési képviselő, túl vagyok már jó néhány kampányon, így természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a mandátum sorsa a szavazóhelyiségekben dől majd el" - mondta Molnár Oszkár, hozzátéve, hogy a leadott szelvények többszörösét sikerült összegyűjtenie.

Tavaly december 14-én döntött úgy a Fidesz országos választmánya, hogy negyedszerre már nem Molnár Oszkárt indítja a választókerületben. A polgármester szerint ennek nyilvánvalóan az volt az oka, hogy nyilvánosan kimondta azt, "amiről a környéken mindenki beszélt"; úgy fogalmazott: egyes terhes anyák a magasabb pótlék reményében szándékosan ártanak magzatuknak.

A politikus 2010. október 31-ig felfüggesztette tagságát a Fideszben. Molnár Oszkáron kívül még négyen indulnak a mandátumért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 8-as választókerületben: függetlenként Horváth Aladár, pártjelöltként pedig Daher Pierre (Fidesz), Gúr Nándor (MSZP) és Miklós Árpád (Jobbik).