Morvai azt állítja, ki akarta fizetni a kerékbilincs-bírságot

2010.03.25. 19:02 Módosítva: 2010.03.25. 20:26

Az ellenem kiszabott parkolási bírságot a helyszínen kifizettem, mentelmi jogomra nem hivatkoztam, írja csütörtöki közleményében Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője.

Szerinte a parkolási társaságnak rejtélyes okból helyszínre küldött vezető munkatársa mindenáron arra próbálta őt rábeszélni, hogy éljen mentelmi jogával és ne fizessen, bár az egész mentelmi jog témát a helyszínre irányított provokátor hozta fel. Morvai Krisztina azt állítja, hogy ellene rágalomhadjárat folyik.

Rogán Antal, a Belváros fideszes polgármestere este közleményt adott ki, úgy érezte kötelessége, hogy megvédje a közterület-felügyelőket. Azzal érvel, hogy ha Morvai Krisztina "rögtön, szó nélkül kifizette volna a 7000 forintos büntetést, nem is tudnánk erről a kerékbilincselési esetről".

Szerdán arról számoltunk be, hogy Morvai a József nádor téren tiltott helyen és behajtási engedély nélkül parkolt, a közterületesek éppen kerékbilincset raktak a kocsira, amikor Morvai visszatért.

A politikusnő ekkor kisebb csődületet okozott a téren, mert hangos szóváltásba keveredett a parkoló őrökkel. Az eset egyik tanúja szerint a jobbikos politikus nem akarta kifizetni a kerékbilincselésért kiszabható helyszíni bírságot.

A tanú szerint Morvai először azt mondta, hogy siet, majd pedig mentelmi jogára hivatkozva akart kibújni a büntetés alól. Végül kénytelen volt kifizetni a hétezer forintos bírságot, amikor látható volt, hogy érvei nem hatották meg az őröket, és a szabálysértési eljárást helyeztek kilátásba.