Nem vagyok megosztó figura

2010.04.26. 00:07
Az aktív fideszesből passzív jobbikossá vált Molnár Oszkár lesz az egyetlen független képviselőjelölt a következő parlamenti ciklusban. Az edelényi körzetben a romák és a nem romák is elsősorban a roma édesanyák csakis szerinte létező, szándékos magzatkárosítási gyakorlatának hangoztatásáról ismerik. Molnár Oszkárral választási győzelme után beszélgettünk.

Ön szerint min múlt a győzelme?

Több összetevője van. A Jobbik jelöltje, Miklós Árpád visszalépett. De belejátszott az is, hogy a fideszes jelölt és a stábja egy hihetetlen lejáratókampányt folytatott ellenem, főleg a második fordulóban.

Már csak az iroda a Fideszé

Daher Pierre elismerte a vereségét, egyben azt is bejelentette, hogy bíróságon fog elégtételt venni azokért a hazugságokért, amik az ön és a stábja részéről a kampány során elhangoztak.

Valószínűleg az edelényi városi televízióban közvetített lakossági fórumomon elhangzottakra gondol. Az a probléma, hogy nem mindig pontosan érti, hogy mit akarok mondani. De nyugodtan jelentsen fel, én nagyon szívesen lemondok a mentelmi jogomról, és a Fidesz a kétharmadával biztos ki is ad majd az ügyészségnek és a bíróságnak.

A művelődési házban, Daher Pierre rendezvényén rengeteg nagyon csalódott roma szavazót láttunk. Ön szerint az eredmény a roma és nem roma választók közötti választóvonalat tükrözi?

Egyetlen települést hadd említsek, Szendrőládot. Ott 80 százalék a roma lakosság. A mostani feldolgozottság mellett Daher Pierre 770 szavazatot kapott, míg én 51-et.

Pontosan ezt kérdeztem. A romák tehát ön szerint sem önre szavaztak.

Így van.

Mennyire érzi magát a körzetet etnikai alapon megosztó politikusnak, figurának?

Sem megosztó politikus, sem megosztó figura nem vagyok. Engem mindenki ismer, a cigány társadalom is, és ők is elfogadnak, még ha az eredmények most nem is ezt mutatják.

MIt szól a győzelmének ahhoz az olvasatához, hogy Magyarországon még egy kétharmados többséget elérő párt jelöltjével szemben is győzni lehet kellően súlyos romaellenes kijelentésekkel?

Olyan jelölt tudja ezt megtenni, aki azt az igazságot meri kimondani, amit a választókerületében mindenki ismer. Ha hiszi, ha nem.