Nincs a Jobbik országos listáján Morvai Krisztina

2010.03.22. 17:17
A Jobbikban nagy tekintélynek örvendő Morvait csak államfőnek hívnák haza a brüsszeli parlamentből, EU-s képviselőtársa Balczó Zoltán viszont a budapesti országgyűlést választja, ez olvasható ki a párt hétfőn közzétette országos listájából. A párt pénzügyeire nagy hatást gyakorló Pősze Lajos a 15. helyet kapta.

Vona Gábor vezeti a Jobbik országos listát. A párt választási listáját a barikad.hu tette közzé.

A névsor nagy meglepetésekkel nem szolgál, de kiderül belőle, hogy a tavaly jobbikos uniós képviselővé választott Morvai Krisztina és Balczó Zoltán különbözőképpen képzeli el a jövőjét. Morvai neve egyáltalán nem került fel a listás országgyűlési jelöltek közé. A pártvezetés magyarázata szerint azért maradt ki, mert Morvai a párt államfőjelöltje, és csupán erre a pozícióra hoznák haza az európai parlamentből.

Vona után a második helyre került viszont Balczó Zoltán, aki inkább hazajön a választás után. Helyére a párt EU-s listájából delegálhat majd a Jobbik.

A harmadik helyre a párt médiasztárja, az Echo Tv egykori riportere Pörzse Sándor került. A következő helyeken a pártvezetés tagja, és a párt már a kampány idején megnevezett miniszter-jelöltjei kerültek. A 4. Murányi Levente, 5. dr. Gaudi-Nagy Tamás, 6. Szabó Gábor, 7. Novák Előd 8. Gyüre Csaba, 9. Sneider Tamás, 10. Zagyva György Gyula.

A párt nagy támogatójaként számon tartott Pősze Lajos, a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója a 15. helyre került. Pősze volt az árnyékkormány tagjai közül az első, akit megnevezett a Jobbik. A korábban MDF-es és kisgazda színekben is politizáló Pőszét új pártja a Miniszterelnöki Hivatal élén látná szívesen, ha kormányra kerülne.