Oligarchák, Kánaán, morális hibák

2010.04.25. 21:56

Sólyom László államfő

solyom laszlo
Ez az eredmény egyértelmű, ennél nem is lehet egyértelműbb. A Fidesz–KDNP példátlanul erős felhatalmazást kapott. Most már az a fontos, hogy a munka minél hamarabb elkezdődjön. Az országgyűlés alakuló ülését a lehető legkorábbi időpontra kitűzöm.
 
 

Orbán Viktor (Fidesz)

orban viktor 05
Az oligarchák régi szabályai érvényüket vesztik. Mától a magyar emberek érdeke az első, mától a nemzeti együttműködés lesz mindennek a mércéje. Ez mindenki számára lehetőség és mindenki felé elvárás. Az együttműködés teljes jogú részesei a határon túl élő magyarok is.
 

Kósa Lajos (Fidesz)

05
Valószínűleg vannak olyan polgártársaink, akik 26-án reggel 9 órakor már a városháza előtt várják a Kánaán megérkezését. Szeretném nekik azt mondani, hogy ne várjanak sokáig, fél óra maximum, mert a Kánaán eljöhet persze, csak nekünk kell felépíteni.
 

Lendvai Ildikó (MSZP)

kq
Sajnálom, hogy bárki, aki a mi színeinkben politizált, kormányzati vagy morális hibával csalódást okozott. [...] Az MSZP vezetése vállalja a felelősséget és levonja az ilyenkor szükséges politikai konzekvenciákat. Ezt teszem én is, lemondok pártelnöki tisztségemről, és az elnökség is felajánlja lemondását.
 

Mesterházy Attila (MSZP)

kq
Nem szabad, hogy ez a példa nélküli felhatalmazás egy demokratikus keretek közötti egypártrendszerré vagy puszta teljhatalommá silányuljon. Ezért elvárjuk a következő kormánytól, hogy nemzeti sorskérdésekben konzultáljon az ellenzékkel. Mert a haza nem lehet ellenzék nélkül.
 

Vona Gábor (Jobbik)

j2 191
Amennyiben a kormány a választási ígéreteivel ellentétben el kívánja sumákolni a sürgető feladatok megoldását, a Jobbik kész minden parlamenten belüli és parlamenten kívüli demokratikus eszköz latba vetéséhez ahhoz, hogy akaratát – amely a mi véleményünk szerint a társadalom egészének az akarata – rákényszerítse az újonnan alakuló kabinetre.
 


Schiffer András (LMP)

l32
Az LMP kész az együttműködésre a demokratikus ellenzéki párttal és a kormánypártokkal is.