Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Orbán is megszólalt Dzsudzsák-ügyben

2010.01.29. 07:39 Módosítva: 2010.01.29. 07:39
Neves sportolók is kiállhatnak fontos értékek mellett, de a mindennapi politikában nem ajánlatos részt venniük, nyilatkozta Orbán Viktor a Nemzeti Sportban annak kapcsán, hogy Dzsudzsák Balázs válogatott futballista valamilyen szerepet játszhat a Fidesz kampányában.

A héten előbb az terjedt el, hogy Dzsudzsák Balázs, a holland PSV magyar válogatott futballistája lehet a Fidesz kampányarca, majd a játékos a blogján pontosított: „Azt kérdezték, hogy egy kiadványban megjelenhetne-e, hogy azt szeretném, ha Magyarországnak olyan kormánya lenne, amely a sportot, és azon belül a labdarúgást kiemelten támogatja.”

Dzsudzsák ebben a posztban arról is beszélt, mennyire megdöbbent azon, milyen indulatokat váltott ki különféle fórumokon az ő esetleges politikai szereplése.

Orbán Viktor a pénteki Nemzeti Sportban azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák felkéréséről ő is csak az újságból értesült. Neves sportolók szerinte kiállhatnak fontos értékek mellett. „Persze nekik ezt csak magas, mondhatni a legnemesebb szinten szabad megtenniük, a mindennapi politikai harcokban, ahol én is küzdök, nem ajánlatos részt venniük.”

A Fidesz először a 2002-es kampányában szerepeltetett olyan embereket a kampányában, akik nem a politikában szereztek maguknak nevet. A párt Kossuth téri nagygyűlésén neves művészek mellett ott ült Egerszegi Krisztina és Güttler Károly úszó, Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, Kovács István bokszoló.

A közvélemény egy része akkor nem értette, hogy sportolók miért vállalnak politikai szerepet. Ekkor nyilatkozta Egerszegi Krisztina a Magyar Narancsnak: „Ma már csak az fontos igazán számomra, hogy azok szeressenek, akiket én is szeretek. Nem kívánok a nemzet Egérkéje lenni. Egy átlagos ember életét élem, nem mentem el egy kereskedelmi tévéhez dolgozni, vagy más módon pénzre váltani a sportsikereimet.”  • Vennék
  • Hírek