Erzsébet
1 °C
4 °C

Orbán is megszólalt Dzsudzsák-ügyben

2010.01.29. 07:39 Módosítva: 2010-01-29 07:39:12
Neves sportolók is kiállhatnak fontos értékek mellett, de a mindennapi politikában nem ajánlatos részt venniük, nyilatkozta Orbán Viktor a Nemzeti Sportban annak kapcsán, hogy Dzsudzsák Balázs válogatott futballista valamilyen szerepet játszhat a Fidesz kampányában.

A héten előbb az terjedt el, hogy Dzsudzsák Balázs, a holland PSV magyar válogatott futballistája lehet a Fidesz kampányarca, majd a játékos a blogján pontosított: „Azt kérdezték, hogy egy kiadványban megjelenhetne-e, hogy azt szeretném, ha Magyarországnak olyan kormánya lenne, amely a sportot, és azon belül a labdarúgást kiemelten támogatja.”

Dzsudzsák ebben a posztban arról is beszélt, mennyire megdöbbent azon, milyen indulatokat váltott ki különféle fórumokon az ő esetleges politikai szereplése.

Orbán Viktor a pénteki Nemzeti Sportban azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák felkéréséről ő is csak az újságból értesült. Neves sportolók szerinte kiállhatnak fontos értékek mellett. „Persze nekik ezt csak magas, mondhatni a legnemesebb szinten szabad megtenniük, a mindennapi politikai harcokban, ahol én is küzdök, nem ajánlatos részt venniük.”

A Fidesz először a 2002-es kampányában szerepeltetett olyan embereket a kampányában, akik nem a politikában szereztek maguknak nevet. A párt Kossuth téri nagygyűlésén neves művészek mellett ott ült Egerszegi Krisztina és Güttler Károly úszó, Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, Kovács István bokszoló.

A közvélemény egy része akkor nem értette, hogy sportolók miért vállalnak politikai szerepet. Ekkor nyilatkozta Egerszegi Krisztina a Magyar Narancsnak: „Ma már csak az fontos igazán számomra, hogy azok szeressenek, akiket én is szeretek. Nem kívánok a nemzet Egérkéje lenni. Egy átlagos ember életét élem, nem mentem el egy kereskedelmi tévéhez dolgozni, vagy más módon pénzre váltani a sportsikereimet.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?