Domokos László

Fidesz-KDNP, Békés megye, 5. vk. (Szarvas)

2010.04.12. 00:43
Békéscsabai polgármesterként kezdett bele a főállású politizálásba, méghozzá igen fiatalon. A megyei közgyűlés elnöke immár egymás után negyedszer hozza a Békés-megyei ötös számú választókörzetet, most első fordulóban, 56,20 százalékkal.
04 05 oltony

Domokos László nős, egy lánya van. A Békés megyei politikus egymás után negyedszerre nyerte meg a szarvasi körzet egyéni képviselői mandátumáért kiírt voksolást. A Janus Pannonius egyetemen szerzett közgazdászdiplomát 1988-ban. Rögtön utána a Békés Megyei Univerzál Kereskedelmi Vállalat osztályvezetőjeként kezdett el dolgozni, hogy alig két év múlva Békéscsaba polgármesteri székéért hagyja ott a civil pályát. A pesti közgázon szerez kiegészítő diplomát miközben az ország egyik legfiatalabb olyan polgármestere aki megyei jogú város élén áll. A kilencvenes évek közepén ismét a magánszférában helyezkedik el.

Kik indultak még?

Földesi Zoltán (MSZP)

Samu Tamás Gergő (JOBBIK)

1998-ban lesz parlamenti képviselő. Ugyanabban az évben a Békés-megyei közgyűlés elnöke lesz. Ezt a pozíciót, egy négy éves szünetet közbeiktatva, a mai napig őrzi.

Békés megye 5. vk. (Szarvas) korábbi győztesei
2006 Domokos László
Fidesz
2002 Domokos László
Fidesz
1998 Domokos László
Fidesz
1994 Szőlősi Istvánné
MSZP
1990 Deme József
MDF