Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyopáros Alpár

Fidesz-KDNP, győr-Moson-Sopron megye 5. vk. (Csorna)

2010.04.12. 01:06
A tavaly megtartott időközi választásokon 80 százalékos támogatottsággal jutott be a parlamentbe. Kilenc választáson keresztül volt választókerületi kampányfőnök mostani körzetében, mielőtt képviselőjelölt lett. A mindössze 31 éves képviselő 28 éves kora óta Csorna alpolgármestere, és most 67,5 százalékkal nyert.
08 05 oltony

Gyopáros Alpár Áder Jánostól vette át a Csornai körzet képviselőségét. Az 1978-ban született politikus viszonylag fiatalon belevetette magát a politika világába. 19 évesen lépett be a Fidelitasba, és rögtön a helyi, csornai csoport alelnökeként mutatkozott be. Két évvel később belép a helyi Fidesz szervezetbe. Felsőfokú tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel főiskolán végezte. Némi külföldi tanulmányi kitérő után mint történelem tanár és Európa szakértő került ki a munkaerőpiacra. A Deutsch Tamás vezette ifjúsági és sport minisztérium egyik háttérintézménye volt az első munkahelye. A megyei politikai élet ektív szereplője, és fiatal kora ellenére már hét választáson volt a Győr-Moson-Sopron megyei 5. választókörzet fideszes kampányfőnöke.

Kik indulnak még

Balogh Csaba (MSZP): 14,37%

Molnár Tivadar (MIÉP): 0,78%

Szabó Tamás (MDF): 2,63%

Takács Krisztián (JOBBIK): 11,4 %

Véber József (Civilek): 3,33%

A választókörzetet Áder János 1998-ban szerezte meg a Fidesznek. A volt parlamenti házelnök azonban a legutóbbi európai parlamenti választások után Brüsszelbe távozott, és a csornai körzetben időközi választásokat tartottak. A tavalyi voksolást Gyopáros 80 százalékos, elsöprő eredménnyel nyerte meg.

Győr-Moson-Sopron megye 5. vk. (Csorna) korábbi győztesei
2006 Áder János
Fidesz
2002 Áder János
Fidesz
1998 Áder János
Fidesz
1994 Varga József
MSZP
1990 Balog János
SZDSZ