Kapus Krisztián

Kapus Krisztián

Fidesz, Bács-Kiskun 5. vk.

2010.04.12. 01:53
35 éves, nős, hitoktató és tanár. És nyert Kiskunfélegyházán 52,83 százalékkal.

Mit tart legnagyobb személyes politikai sikerének?

03 05 oltony

Persze, hogy ezt a mai választási eredményt, de igazán az idevezető utat, a választást közvetlenül megelőző hetek lázas-nyüzsgő hangulatát, a lendületet, melyet a sok száz segítő adott lelkesedésével. Ezt tartom igazán SIKERNEK! Az emberek, a választóim bizalmát. Egyúttal köszönöm is mindenkinek, minden aktivistának és szavazónak egyaránt!

Mit tart legnagyobb nem politikai sikerének?

Sikernek könyvelem el, hogy jó néhány olyan ifjúsági közösség, olyan kezdeményezés működik hosszú évek óta, aminek elindítója-kezdeményezője voltam, és a megváltozott körülmények-értékrendek sem tudták elsöpörni létjogosultságukat: pl. a 19. éve megszervezésre kerülő Lelkigyakorlatos Tábor Bugacon. De büszke vagyok a sok-sok tanítványomra is, akiket felkészíthettem a nagybetűs életre.

Ki volt a magyar történelem legnagyobb alakja?

Nagyon sok kiemelkedő alakja van a magyar történelmünknek. De mint az oktatás és kultúra szakmapolitikusa, hagy emeljen ki itt egyik nagy példaképemet Klebelsberg Kunót, kultuszminisztert, azt az embert, aki az én szememben a legtöbbet tett a nemzet oktatásügyért, kultúráért.

Van-e valamilyen káros szenvedélye?

Nincs, illetve túl sokat dolgozom.

Hol járt legutoljára külföldön?

Ahol sohasem lehet eleget lenni, Erdély.

Van-e közös fotója Orbán Viktorral?

Természetesen.

Melyik a kedvenc tévéműsora?

Nem sokat nézek televíziót, a személyes találkozásokra szánok inkább több időt. De nagyon szeretem az ismeretterjesztő műsorokat, természetfilmeket és a meséket, ha a gyermekeimmel nézhetem ezeket.

Milyen könyvet olvas most?

Gary Chapman könyveit olvasom. A szerző a kommunikáció-pszichológia eredményeiről ír, amely azt hiszem nagyon hasznos a napi kapcsolatainkban.

Bor vagy sör?

Inkább bort. Ritkán ez is, de akkor tokaji édes, vagy az alföldi borainknak hódolok.

Kinek szurkol a nyári focivébén?

Mindenképpen európai csapatnak drukkolok: a spanyolok elsősorban a favoritjaim (a tavalyi Bajnokok Ligáját is teljesen megérdemelten nyerte éppen spanyol klubcsapat, a Barcelona - 3 angol csapat előtt), de a portugáloknak is lelkes rajongója vagyok.