Kulcsár József

Fidesz, Budapest 22 vk. (Zugló)

2010.04.25. 22:08
Célom, hogy minden, ami Zuglót sújtja, megszűnjön - foglalta össze célját a kampányban az 56 éves Kulcsár József, aki egy olyan kerületben szerzett mandátumot, ahol az SZDSZ-es Pető Iván 1990-es győzelme óta csak szocialista jelölt nyert.

Mit tart legnagyobb politikai sikerének?

01 22 oltony

A Bosnyák téri megapláza megépítésének megakadályozását. Fényt tudtunk deríteni munkatársaimmal arra, hogy nem a zuglói polgárok által elfogadott tervek kerülnek megvalósításra, szó sincs új városközpontról, kizárólag üzleti érdekekről. Nagyon sok embert tudtunk magunk mellé állítani, közérdekké vált a Bosnyák tér ügye. Végül meghiúsítottuk a terv megvalósítását.

Mit tart legnagyobb nem politikai sikerének?

A fiaimat. Két huszonéves fiam önálló, gondolkodó fiatal, de kikérik a véleményemet, ami jólesik. Cserébe én is figyelek arra, amit ők mondanak, javasolnak, mert nem árt az ifjúság szempontjait is figyelembe venni, mindig vannak új, meggondolandó ötleteik.

Ki volt a magyar történelem legnagyobb alakja?

Szent István király. Bölcs és előrelátó uralkodó volt, Magyarország kereszténnyé tétele kijelölte hazánk útját. Fiához intézett intelmei az idő múlásával sem avultak el, sőt egyre időszerűbbek.

Van-e valamilyen káros szenvedélye?

Nagyon szeretem az állatokat, a kényeztetésig szeretem öreg kutyámat, a macskák is közel állnak hozzám, de a madarak is számíthatnak rám télen néhány falat erejéig. Ja, hogy ez nem káros szenvedély? Egyesek szerint már igen.

Hol járt legutoljára külföldön?

Lengyelországban voltam, üzleti ügyben, mindössze egy napra.

Van-e közös fotója Orbán Viktorral?

Van. Azt, ami néhány hete készült, elküldöm.

Kulcsár József balra
Kulcsár József balra

Melyik a kedvenc tévéműsora?

Nagyon ritkán nézek tévét, leginkább híradókat, hírműsorokat nézek, hogy tájékozódjam.

Milyen könyvet olvas most?

Az, hogy olvasni kevés időm van, már inkább fájó pont, ez nagyon hiányzik. Jelenleg két olvasmányom van, az egyik Rejtő Jenő Piszkos Fredje, ami kikapcsol, a másik Szabó Lőrinc egy verseskötete, amely gondolkodásra késztet.

Ki indult még a kerületben?

Tóth Csaba (MSZP)

Czeglédi János (Jobbik)

Hámori Zsolt (LMP)

Bor vagy sör?

Bor. Ha tehetem, zenehallgatás közben szívesen iszom egy pohár jó bort. Gyűjtöm is a különleges magyar borokat. Ezt sokan tudják rólam, gyakran ajándékoznak meg egy-egy palackkal.

Kinek szurkol a nyári focivébén?

Egyelőre csak azt remélem, hogy olykor egy izgalmas meccset végignézhetek. A szurkolást illetően „rábeszéltek” a spanyolokra.

Eddigi pálya

Budapesten született 1954. január 31-én. Nős, felesége pedagógus, testnevelő tanár. Két fia van, a 21 éves Balázs és a 18 éves Gergely. Autószerelő a szakmája, ezt egy gimnáziumi érettségivel egészítette ki. A BKV-nál volt műszaki diszpécser, majd a HERMES-nél dolgozott szerviz üzemvezetőként, ezt követően a Fordnál szervízvezető volt. 1991 óta önálló vállalkozó. Tagja a KORTEX Alapítvány vezetőségének, mely alapítvány az agysérültek rehabilitációját és támogatását tűzte ki célul. A politikai életbe 1996-ban kapcsolódott be, ekkor lépett be az MKDSZ-be, 2005 óta pedig tagja a Fidesznek is. Hobbija az autó-motorsport, kedves időtöltése a horgászat.
Budapest, 22.  választókerület (Zugló) korábbi győztesei:
2006 Csiha Judit
MSZP
2002 Csiha Judit
MSZP
1998 Csiha Judit
MSZP
1994 Pécsi Ildikó
MSZP
1990 Pető Iván
SZDSZ