Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Schiffer András vezeti az LMP országos listáját

2010.01.31. 17:02 Módosítva: 2010-01-31 17:08:10

Az áprilisi országgyűlési választásokra készülve a párt országos listájának első 15 helyéről döntött kétnapos fővárosi kongresszusának második napján, vasárnap a Lehet Más a Politika (LMP). Az LMP kongresszusán elfogadott névsor szerint az országos lista első 15 helyére Schiffer András, Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Mile Lajos, Ivády Gábor, Szabó Tímea, Szilágyi Péter, Scheiring Gábor, Ertsey Katalin, Vágó Gábor, Szilágyi László, Kaufer Virág, Szombati Kristóf, Hegedűs Gyula és Hajdú Mária került.

Schiffer András, a párt országos listájának első helyezettje egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mind a 176 választókerületben egyéni képviselőjelöltet akarnak állítani és jelenleg már 160-170 kerületben tisztázódott is a jelöltek személye.

Kitért arra is, hogy a tipikus LMP-s jelölt általában 40 évesnél fiatalabb, de mint mondta, van köztük sok huszonéves is. Az átlagos jelöltjeiket emellett úgy jellemezte, hogy általában már részt vettek a helyi közéletben, de jellemzően nem pártpolitikusként. Egyéni jelöltjeik nagy részének semmiféle pártpolitikai előélete nincs, azok között pedig, akik részt vettek a pártpolitikában, nagyjából egyforma arányban vannak, akik a Fideszben, illetve az MSZP-ben és az MDF-ben politizáltak.